Juomavettä ei enää tarvitse keittää Asikkalassa

Seutu4

Ruoka- ja juomavesi on jälleen käyttökelpoista ilman keittämistä koko Asikkalan kunnan vesiverkoston alueella. Vesivehmaan alueella voimassa ollut keittokehotus on purettu.

Viime torstaina vedestä otettujen lisänäytteiden tulokset ovat valmistuneet ja osoittavat, että vedessä ei enää ole kohonneita mikrobipitoisuuksia. Syy E.coli -bakteerin esiintymiselle ei ole selvinnyt. E.coli -bakteeri on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Talousveden klooraus jatkuu koko verkostossa, mutta tilapäinen vedenjakelu Vesivehmaan päiväkodilla päättyy tänään torstaina noin kello 17.

Veden laadun seurantaa jatketaan tihennetyllä näytteenotolla Vesivehmaan alueella, jotta voidaan varmistua veden säilymisestä hyvänä.

Hympylänmäen ylävesisäiliö on edelleen irrotettuna verkostosta. Säiliö pestään ja desinfioidaan ensi viikolla ennen sen käyttöönottoa.

Talousveden kloorausta jatketaan koko verkostossa ensi viikon ajan, jotta kloori ehtii vaikuttaa verkostossa. Vedessä voi tuntua lievää kloorin hajua ja makua.

Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa, vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun ja tappaa haitalliset mikrobit. Vesilaitos jatkaa klooripitoisuuden seurantaa koko verkostossa kenttämittauksilla.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 23. elokuuta kello 15 mennessä.

Kommentoi