Vauhdin hurmaa Aurinkovuoren alamäkipyöräilyreiteillä

Asikkalan Aurinkovuorelle on avattu kaksi alamäkipyöräilyreittiä kokeneille harrastajille. Suunnitteilla on lisäksi kaksi helpompaa reittiä. Alamäkipyöräilyreittien ideana on tulla pyörällä mäen päältä painovoiman avulla alas. Reitit voivat mutkitella paljon, ja nyt valmistuneilla reiteillä on myös hyppyreitä. Kaksi ensimmäistä reittiä valmistuivat heinäkuussa.

– Tämä oli jo pidemmän aikaa suunnitelmissa. Aktiiviset kuntalaiset olivat olleet yhteydessä kuntaan, ja sitä kautta lähdimme miettimään, miten pystyisimme rakentamaan Asikkalaan alamäkipyöräilymahdollisuuden, hankkeen syntyä avaa Asikkalan kunnan hyvinvointijohtaja Matti Kettunen.

– Seurakunnan, kunnan ja Vääksyn yhteiskoulun tuki- ja stipendisäätiön kanssa saimme sovittua, että voimme rakentaa alamäkipyöräilyreitin vanhaan laskettelurinteeseen, ja se on nyt toteutettu.

Aurinkovuorelle kaavaillaan nykyisten reittien lisäksi vielä kahta uutta alamäkipyöräilyreittiä.

– Se on tällä hetkellä työn alla. Mietimme maanomistajien kanssa, että minne voisimme mahdollisesti tehdä reittejä, Kettunen kertoo.

Uusien reittien on tarkoitus olla tasoltaan helpompia.

Toinen näistä on todella vaativa reitti. Se sopii alamäkipyöräilyn aktiiviharrastajille.

Hyvinvointijohtaja Matti Kettunen

– Kesällä toteutetut reitit ovat suunnitelman kaksi haastavinta. Ne on suunnattu kokeneemmille harrastajille. Helpommat radat tulevat sopimaan myös vähemmän ajaneille, mutta niiden suhteen projekti on vielä kesken, reittien suunnittelija Antti Nousiainen MTB Asikkala Trailsista avaa.

– Toinen näistä on todella vaativa reitti. Se sopii alamäkipyöräilyn aktiiviharrastajille. Toisella reitillä pystyy isompi kohderyhmä laskemaan. Itsekin kävin sen viime viikolla laskemassa, ja ihan mukavalta se vaikutti, Kettunen lisää.

Helpomman ja pidemmän radan pituus on noin 500 metriä. Haastavampi rata tulee suoremmin alas, ja sillä on mittaa noin 200 metriä.

Alamäkipyöräilyreittien lähtöpaikka on vanhan hyppyrimäen yläasema.

– Opasteet ovat tulossa myöhemmin, mutta reittiä voi jo käyttää, Kettunen kertoo.

Reittejä valmistettiin talkoovoimin kevään ja kesän aikana. MTB Asikkala Trailsin aktiivit ovat olleet mukana raivaamassa risuja ja sorastamassa reittejä. Myös Asikkalan 4H on ollut hankkeessa mukana.

– 4H on saanut Osuuspankilta hankerahoituksen, jota on käytetty projektiin. Asikkalan kunta on tehnyt tätä ely-keskuksen lähivirkistyshankerahalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut