Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan HC Giants hakee playoff-paikkaa

Joukkueen pelaajisto on kokenut monia muutoksia kauden alla.

– Joukkue tulee muuttumaan aika paljon alkavaan kauteen. Muutama runkopelaaja palasi takaisin omille kotikonnuilleen, ja muutama pelaaja lopetti. Vastineeksi meillä on seitsemän ulkomaalaista pelaajaa try-outilla. Kotimaasta joukkueeseen on tullut 3–4 pelaajaa. En usko, että joukkueen kemia on viime kaudesta muuttunut, HC Giantsin general manager Kari Mäkitalo pohjustaa.

Jättien merkittävin menetys on hyökkääjä Niklas Westerlund, joka valittiin Suomi-sarjan kauden 2020–2021 parhaaksi hyökkääjäksi. Westerlund voitti sarjan pistepörssin luvuin 16+13=28.

– Runkosarjan parhaan pistemiehen korvaaminen on tietysti aikamoinen työ. Jonkun muun täytyy ottaa askel eteenpäin, mutta ei se helppoa tule olemaan.

HC Giantsin valmentajakaksikkona jatkavat päävalmentaja Arto Remes sekä maalivahtivalmentaja Kalle Kettukangas. Kausi on molemmille neljäs jättien peräsimessä.

Muutoksia ei nähdä huoltotiimissäkään, joka pelaa myös ensi kaudella Kimmo Koivulan johdolla.

Viime vuonna jättien kausi päättyi ennenaikaisesti koronan johdosta.

– Meiltä jäi kaksi runkosarjan ottelua ja kaikki playoff-pelit pelaamatta. Olisi varmaankin ollut hyvä mahdollisuus päästä ensimmäisestä vaiheesta jatkoonkin. Playoff-paikka oli tavoite, ja se saavutettiin, mutta korona oli meille ylivoimainen vastustaja, Mäkitalo kertaa.

Jatkopeleihin pääseminen on tälläkin kaudella jättien tavoitteena.

– Pelataan hyvä runkosarja ja lähdetään sen kautta playoffeihin raapimaan hyvää sijoitusta.

Tälle kaudelle Mäkitalo toivoo enemmän katsojia kotiareenalle.

– Tavoitteenamme on saada tänä vuonna vielä enemmän porukkaa halliin, jotta saisimme kuudennen kenttäpelaajan katsomoon kannustamaan poikia.

Kaudella 2021–22 Suomi-sarjan runkosarjassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja, eli 26 ottelua per joukkue.

Runkosarjan seitsemän parasta jatkaa ylempään jatkosarjaan ja loput seitsemän alempaan jatkosarjaan. Suomi-sarjan pudotuspeleihin pääsee 10 joukkuetta – ylemmän jatkosarjan seitsemän joukkuetta ja alemman jatkosarjan kolme parasta.

Jättien osalta Suomi-sarja alkaa kahdella kotiottelulla. Ensimmäiset kotiottelut pelataan Hollolan HAT-Areenalla lauantaina 18.9. ja sunnuntaina 19.9.

Seuraavaksi HC Giants nähdään kotiareenalla Suomi Cupin ottelussa Porvoon Huntersia vastaan perjantaina 27.8. klo 18.30.