Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuningaskobra valloittaa Taarastin – huippusuosittu Stig esiintyy sunnuntaina puistokonsertissa

Stig valloitti kaikkien sydämen viime kauden Vain elämää -turneella vetäessään oman versionsa ­ Annikki Tähden, Olavi Virran ja ­ Arja Korisevan levyttämästä Kuningaskobrasta.

– Haluttiin dj PP:n kanssa kokeilla vähän erilaista ja oudompaa versiota. Tanssista tuli todella suosittu, ja siitä kuuluu kiitos dj PP:lle. Mulle tuli paniikki, että kohtaan, jossa en laula, pitäisi keksiä jotain. Sanoin sitten dj PP:lle, että keksi koreografia, ja siitähän tuli hitti.

– Pitkästä aikaa ohjelmistossani on nyt biisi, mistä myös lapset ovat innostuneet. Keikoilla on näkynyt pienempääkin väkeä tanssimassa kobratanssia, Stig kertoo.

Stig on tyytyväinen, sillä kesällä hän on päässyt taas kunnolla keikkailun makuun. Klubikeikat ovat edelleen lähes jäissä, mutta festareita on ollut useampana viikonloppuna, välillä jopa kolmesta neljään keikkaa.

– Pandemia hiljensi työrintaman. Onneksi oli Vain elämää -proggis, jonka tiimoilta sain tehdä töitä. Sen vanavedessä tuli talveksi jonkin verran virtuaalikeikkojakin. Siinä mielessä korona ei ole koskettanut minua niin pahasti kuin olisi voinut.

– Tilanne on tietysti yleisesti paha ja tietenkin tämä meidän alan tilanne edelleen huolestuttava. Katsellaan nyt, miten tilanne kehittyy ja toivotaan parasta.

Kaverillani on mökki Nastolassa, ja vietin siellä yhden viikon­lopun. Sattui vain niin, että silloin paikka oli mustanaan ­mäkäräisiä.

Muusikko Stig

Levyrintamallekin kuuluu pelkkää hyvää. Keväällä ilmestyi sinkku Märkylii ja kuukausi sitten Älä vie mun kitaraa. Materiaalia uudelle, jossain vaiheessa talvella ilmestyvälle pitkäsoitolle on jo kasassa.

– Biisien teko on ollut vähän jäissä kesän keikkakiireiden takia, mutta syksyn keikkataukojen aikana on aika aktivoitua taas biisien tekemiseen ja tarkoituksena on saada niitä kasaan albumillinen.

Stig on sanoittanut biisejään paljon itse, mutta delegoi niiden tekemistä nykyisin myös muille.

– Vuosien varrella on kertynyt paljon biisejä tekeviä tuttuja, ja on piristävää tehdä niitä myös muiden kanssa.

Stig-faneille on myös iloinen tieto, että keikkakalenteriin on merkitty lokakuulle keikka Lahteen Finlandia-klubille.

– Kaikki loppuvuoden keikat on tosin merkitty lyijykynämerkinnöin. Toteutumiset riippuvat tietysti siitä, miten tilanne elää. Toivottavasti pääsisi kuitenkin esiintymään.

Varmaa on silti se, että Taarastin puistokonsertti toteutuu sunnuntaina. Taarastissa on katettu ulkoilmakatsomo ja numeroimattomat istumapaikat. Mukaan voi halutessaan ottaa myös omat retkituolit ja viltit. Lippuja myydään vain rajattu määrä, joten yleisö saa olla alueel­la väljästi.

Puistokonsertti on toinen tänä kesänä. Ensimmäinen konsertti oli heinäkuun alussa, jolloin Neljä Ruusua esiintyi lähes täydelle katsomolle.

Sunnuntaina Nastolassa esiintyvä Stig otti tuntumaan sanojensa mukaan kauniiseen Nastolaan jo ennen juhannusta.

– Kaverillani on mökki Nastolassa, ja vietin siellä yhden viikonlopun. Sattui vain niin, että silloin paikka oli mustanaan mäkäräisiä. Kaverini kertoi, että aiempina kesinä niitä ei ole ollut juuri nimeksikään, Stig muistelee alkukesän kokemusta.

Entä kuullaanko sunnuntaina suosittu Kuningaskobra?

– Aivan varmasti, artisti lupaa.

Stig Taidekeskus Taarastin puistokonsertissa, Taarastintie 6 Nastola, su 29.8. kello 18. Liput: Ticketmaster, Nastolan Kukkariihi ja Taidekeskus ­Taarasti