Helluntaiseurakunta juhlistaa 40-vuotista taivaltaan – hihasta saa nykäistä, lupaa uusi pastori

Johtava pastori Gunnar Lundberg toivottaa nastolalaiset tervetulleeksi tutustumaan helluntaiseurakunnan toimintaan. Marjaana Kontu

Marjaana Kontu

Pulla tuoksuu ja uudet tuulet puhaltavat 40-vuotisjuhlaviikkoonsa valmistautuvassa Nastolan helluntaiseurakunnassa.

Kesäkuussa johtavan pastorin virassa aloittanut Gunnar Lundberg valmistautuu juhlaviikkoon hyvillä mielin ja tarjoaa emäntien leipaisemia puusteja kahvin kanssa. Hän haluaa juhlaviikolla tehdä seurakuntaa tutuksi.

– Ovia pitäisi enemmän avata ja meidän itse tulla enemmin esiin. Haluamme tuoda hyvää sanomaa kaikille nastolalaisille, summaa hän viikon tavoitteita.

Juhlaviikkoa vietetään 30.8.–5.9., ja viikko alkaa ulkoilmatilaisuudella Nastolan torilla, missä on luvassa lasten musiikkiesityksiä ja uskoontulokertomuksia. Tiistaina on avoimien ovien päivä. Lisäksi viikon ohjelmassa on muun muassa rukous- ja evankelioimistilaisuuksia sekä Palvelevaa elämää -kurssi. 40-vuotisjuhlaa vietetään viikon päätteeksi sunnuntaina.

– Meidän seurakunta koostuu ihmisistä, jotka ovat löytäneet Jeesuksen omaan elämäänsä. Vietämme kiitosjuhlaa siitä ja haluamme viikon aikana tavoittaa mahdollisimman monta ihmistä, jotka eivät kuulu meidän seurakuntaan.

Hän uumoilee seurakuntansa olevan monelle vieras.

Me emme halua tuomita ketään vaan rakastaa kaikkia!

Johtava pastori Gunnar Lundberg

– Meitä ei vielä oikein tunneta Nastolassa. Meitä on vauvasta vaariin, meitä yhdistää usko Jeesukseen, keskeneräisyys ja se, että tunnemme ilon lähteen. Me emme halua tuomita ketään vaan rakastaa kaikkia!

Itse hän lupaa olla aina käytettävissä, myös seurakuntaan kuulumattomille.

– Jos minun näkee kulkevan Nastolassa ja tekee mieli keskustella hengellisistä asioista, hihasta voi nykäistä.

Lundberg on huomannut tulleensa hyvään seurakuntaan.

– Täällä on tehty sellaista hyvää, hengellistä työtä, josta minä tykkään. Työmuodot ovat sellaisia, joihin minä koen oman kutsuni.

– Minut on otettu hyvin vastaan, ja seurakuntalaiset ovat iloisia!

Hän siirtyi Nastolaan Helsingin Kontulasta, joten muutos oli iso. Nastolassa seurakunnan jäseniä on 148, Kontulassa määrä oli yli tuplasti suurempi.

– Kun on vähän pienempi seurakunta, voi ihmisten kanssa tulla läheisemmäksi. Täällä on helpompi ystävystyä, suurkaupungissa ihmisillä on aina kiire.

Toiminnan rungon muodostavat muun muassa sunnuntain jumalanpalvelukset, rukoukset, Raamatun luku ja solutoiminta. Kirkkosalissa kiinnittää huomion peitetty kasteallas, aikuiskaste onkin yksi piirre, joka erottaa helluntaiseurakunnan esimerkiksi luterilaisesta kirkosta.

Seurakunnan tilat ja talous ovat hänestä hyvällä mallilla, toimintaa rahoitetaan pääasiassa seurakuntalaisten lahjoitusvaroin.

Korona siirsi taannoin toiminnan nettiin, nyt voidaan jo kokoontua vapaammin, kunhan turvaohjeita noudatetaan. Lundberg haluaa lisätä esimerkiksi pienryhmätoimintaa.

– Mutta yksin en määrää, vanhimmisto johtaa seurakuntaa. Minä sitten käynnistän erilaisia toimintoja.

Hän haluaa painottaa ihmisten kohtaamista.

– Tykkään olla ihmisiä lähellä, ja siitä, että syntyy vuorovaikutuksellisia suhteita.

Kommentoi