Hirsikoulu avasi ovensa – uusi lukuvuosi alkoi Myrskylässä uutuuttaan hohtavissa tiloissa

Myrskylän uusi hirsikoulu on valoisa ja värikäs. Kuvassa koulun aulatila, johon mahtuu kerralla kaikki koulun oppilaat ja jossa myös ruokaillaan. Soili Kaivosoja

Soili Kaivosoja

Vastavalmistunut Myrskylän Kirkonkylän hirsikoulu hohtaa kilpaa syysauringon kanssa. Sisääntuloaulan väriläiskät piristävät uutuuttaan hohtavia hirsiseiniä. Isot, paikoin lattiaan asti ulottuvat ikkunat tuovat luonnon ja valon avariin tiloihin.

Oppilaat ovat totutelleet uusiin tiloihin nyt muutaman viikon ajan.

– Meille kaikille on tullut täällä jo omat lempipaikkamme, vaikka toiminta ei olekaan vielä täysin ehtinyt muotoutua. Omaksi lempipaikakseni on muodostunut aulan tila, jossa ruokaillaan ja joka on mitoitettu niin, että kaikki koulun oppilaat mahtuvat siihen kerralla. Järjestämme tilassa muun muassa joka perjantai kello 10 niin sanotun lauluhetken, jonka yhteydessä voimme käsitellä ajankohtaisia tai tärkeiksi nousseita asioita, koulun rehtori Vesa Karjalainen kertoo.

– Henkilöstöhuone on osoittautunut myös erittäin onnistuneeksi ratkaisuksi. Sen tarkoituksena on olla opetushenkilökunnalle levähdyspaikka, jossa keskustellaan ja otetaan happea opetustyön välissä.

Ensimmäiset ajatukset uudesta hirsikoulusta lausuttiin ilmoille jo vuonna 2017. Hankesuunnitelma alkoi seuraavana vuonna ja rakentamaan päästiin huhtikuussa 2020.

Sekä koulun henkilökunta että oppilaat ovat olleet alusta lähtien vahvasti mukana suunnittelussa.

Meille kaikille on tullut täällä jo omat lempipaikkamme, vaikka toiminta ei olekaan vielä täysin ehtinyt muotoutua.

Rehtori Vesa Karjalainen

– Suunnittelun pohjana oli olemassa oleva tontti. Uusi koulu haluttiin samalle tontille kuin vanhakin. Vanha koulu purettiin vasta, kun uusi koulu alkoi valmistua. Näin säästyimme väistötilojen käytöltä, Karjalainen kertoo.

Vesa Karjalainen on tyytyväinen koulun uusista tiloista. Soili Kaivosoja

Tontti määritteli pitkälle koulun muodon, josta tuli pitkänmallinen pitkine käytävineen.

– Ne ovat mielestämme kuitenkin mukavat ja viihtyisät ja toimivat hyötykäytössä opiskelu- tai oleskelutiloina.

Käytävien varrella on pieniä, viihtyisiä pisteitä, joissa oppilaat voivat lukea tai tehdä ryhmätehtäviä.

Henkilökuntaa kuultiin jo hankesuunnitteluvaiheessa sekä koko rakennusprojektin ajan.

– Meillä oli tietty tiimi rakentamisen johtoryhmässä, sisustustiimissä ja sen lisäksi oli vielä erikseen pihatyöryhmä. Oppilaat saivat olla mukana suunnittelemassa sisä- ja ulkovärejä sekä pihalle tulevia asioita.

Kirkonkylän koulussa opiskelee yhteensä 144 oppilasta, eskarilaiset sekä luokat 1.–6. Opetushenkilöstöä on 16 sekä keittiöhenkilökuntaa kaksi.

Koulun yhteyteen tuleva liikuntahalli saadaan käyttöön näinä päivinä.

Kommentoi