Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolalaisuus on Valtteri Bottakselle tärkeää – ”näihin maisemiin on aina kiva tulla takaisin”

Valtteri Bottas Duathlon järjestettiin Pajulahdessa sunnuntaina 22.8. jo neljättä kertaa.

Viime vuonna tapahtuma jouduttiin perumaan tiukoista koronarajoituksista johtuen. Tänä vuonna tapahtuma kuitenkin järjestettiin yleisten säädösten tukiessa tapahtumajärjestelyitä, ja kilpailijoiden lisäksi paikalle voitiin ottaa turvallisuus huomioiden myös yleisöä.

Valtteri Bottas osallistui nimikkokisaansa itsekin. Formulatähden tavoitteena oli itsensä voittaminen ja edellisen VBD-kilpailuajan parantaminen.

Seutuneloset ­tapasi Bottaksen päivää ennen Pajulahden duathlonia. Hyväntuulinen urheilija oli vastikään palannut Nastolaan Yhdysvaltojen Coloradosta, jossa hän vietti kymmenen päivää ja osallistui siellä pyöräilykilpailuun.

Mies oli silmin nähden tyytyväinen suoritukseensa ja palkintopallisijaan omassa sarjassaan. Myös puoliso, olympiapyöräilijä Tiffany Cromwell osallistui Coloradossa järjestettyyn kilpailuun.

– Tiffany rakastaa Nastolaa myös kovasti, Bottas totesi onnellisen oloisena.

– Tiffany oli alusta asti mukana ja tulee vielä ­omien kisojensa jälkeen loppulomamme ajaksi Nastolaan. Kaiken kaikkiaan ehdimme lomailla ja mökkeillä Nastolassa tänä kesänä pari ­viikkoa.

Nastolalaisuus on Bottakselle tärkeää, ja hän puhuu aina lämpimästi ja ylistäen kotipaikastaan. Hän toimii myös Lahden ympäristöpääkaupunkilähettiläänä, Lahden ollessa Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021.

Paikallisuus ja sen tukeminen on formulatähdelle tärkeää: Valtteri Bottas Duathlon -tapahtumaa tehdään perheiden hyvinvoinnin ja yhdessä liikkumisen lisäämiseksi.

Tapahtuman nimissä on perinteisesti tehty myös lahjoitus paikallisten toimijoiden hyväksi. Tänäkin vuonna sellainen tehdään, vaikka tapahtuma ei järjestäjien mukaan tällä kertaa voittoa tuottanutkaan.

– Hyväntekeväisyys on aina ollut tärkeää, ja lapset ja nuoret ovat siinä etusijalla. Tänä vuonna lahjoitan omasta taskustani Nastolan nuorison hyväksi, sillä heidän hyvinvointinsa on erittäin tärkeää, Bottas kertoi.

Vielä haastattelua teh­täessä hyväntekeväisyyden tarkka kohde ei ollut selvillä, mutta Bottas edustajineen keskustelee sopivasta tavasta tarkemmin Nastolan paikallistoimijoiden kanssa.

Bottas on mukana mahdollistamassa ja tukemassa myös paikallista jääkiekkoa. Hän on nykyään Lahden Pelicansin kolmanneksi suurin omistaja.

Hyväntekeväisyyden ja liikunnan monipuolisen tukemisen lisäksi Bottas harrastaa pyöräilyä, juoksua ja vaellusta.

– Täällä [Nastolassa] on niin hienoa, kun urheilumahdollisuudet ovat niin lähellä ja on mahdollisuus tehdä ihan mitä vaan.

– Olen täältä lähtöisin, tämä on mun koti- ja kasvupaikka. Perhe ja ystävät ovat edelleen täällä, ja niiden lisäksi luonto ja puhtaat vedet sekä komeat järvimaisemat. Näihin maisemiin on aina kiva tulla takaisin. Voin aina ylpeänä sanoa, että tulen Nastolasta, jossa meillä on maailman puhtainta vettä ja ilmaa.

Pyöräilyä Bottas treenaa nykyisin yhdessä puolisonsa, australialaisen maantiepyöräilijän Tiffany Cromwellin kanssa.

– Mulle pyöräily on vielä täysin harrastus, vaikka olenkin lajissa kilpaillut. Enimmäkseen teen sitä huvin vuoksi, vaikka tykkäänkin kilpailla. Kyllä se, että on niin hyvä treenikumppani, toki auttaa ja näkee myös ammattipyöräilijän elämää. Mutta tärkeintä on kuitenkin se, että se on meille sellainen juttu, jota voidaan tehdä kimpassa. Mulle harrastus ja hänelle ammatti, mutta yksi tapa, jolla voidaan viettää ­aikaa yhdessä, Bottas kertoi.

Jatkuvaan formulakauteen Bottas lähtee parantamaan alkukauden suorituksiaan,

– Seuraavaksi koitetaan sitten voittaa kisoja. Vielä on pitkä kausi edessä ja 10–12 kisaa jäljellä. Nyt yritän vielä tämän viikon nauttia vapaa-ajasta ja Suomesta. Voi olla, että menee hetki ennen kuin seuraavan kerran tänne taas pääsee.

Pidemmän tähtäimen suunnitelmia kysyttäessä Bottas vastaa.

– Tykkään elää hetkessä ja nauttia siitä. Maksimissaan ehkä muutaman vuoden mietin eteenpäin. Kilpaa tulee ajettua vielä ainakin muutama vuosi. Se on ihan varma.

Ja Bottaksen asettama tavoitekin toteutui sunnuntaisessa duathlonissa. Mies polki ja juoksi kuudenneksi parantaen edellisen suorituksensa aikaa lähes mi­nuutilla.