Piia Andelin liikuttaa – Orimattilan Vuoden Yrittäjältä odotetaan jatkuvasti uusia tempauksia

Alkuun voi ihan satavarmasti todeta, että jokainen, joka on tavannut Piia Andelinin, on sitä mieltä, että hän on aina iloinen, hyväntuulinen ja kannustava. Menneelläkin viikolla, vaikka hän on joutunut taipumaan ikävimpään tietämäänsä asiaan. Nimittäin kuvatuksi tulemiseen.

Andelin on joutunut viime päivinä toistuvasti tiedotusvälineiden kameroiden eteen, sillä hänet valittiin Orimattilan Vuoden Yrittäjäksi 2021.

Kuntosali GYM 23:n sekä liikuntakeskus Alfa Moverin toiminnasta tutun yrittäjän valintaan vaikutti muun muassa se, että Andelin on suurella sydämellä ihmisiä liikunnan polulle luotsaava liikuttaja. Andelin on vuosien varrella järjestänyt myös lukuisia tapahtumia, joista viimeisimpänä hän toimi promoottorina Keskusurheilukentän kainaloon rakentuneille kuntoportaille.

Edes korona-aika ei ole saanut yrittäjää polkemaan paikoillaan – vaikka sitäkin hän on tottunut tekemään spinningpyörän selässä. Kehräämön ykköskerrokseen on juuri valmistumassa voimailusali.

– Kuntoportaat-projektin jälkeen ajattelin, että enää en ryhdy mihinkään isompaan projektiin. Päätin kuitenkin toteuttaa voimailusalin, sillä sille on ollut kysyntää, Andelin nauraa.

– On ihan normaalia, että ihmiset tulevat ehdottamaan, jos jonkin asian toteuttamista. Viimeksi on pyydetty parempia pyörä- ja kävelyteitä sekä tenniskenttää, jota jo hetken mielessäni pyörittelinkin.

Lempiurheilulajia kysyttäessä Andelin heläyttää jälleen iloisen naurun.

– Formulat ovat olleet aina ykkönen. Veljen lasten kautta olen viime vuodet seurannut myös tiiviisti lätkää ja taitoluistelua. Veljentyttäreni on taitoluistelussa jo melkoinen tekijä.

Omaa lempilajia Andelin ei tarkalleen nimeä, mutta toiminnallinen treeni on haasteita mielellään vastaanottavalle liikkujalle mieleen.

Andelin on yhdessä Johanna Kakon kanssa osallistunut muun muassa äärimmäisen haastavaan estejuoksukilpailuun, Arctic Challengeen, Levillä.

– Tarkoitus oli osallistua kahteen talvikilpailuun ja kahteen kesäkilpailuun, mutta tänä vuonna niitä ei koronan takia järjestetty.

Uusi haaste on kuitenkin jo odottamassa.

– Tulin luvanneeksi kavereille osallistua ensi kesänä Lahdessa järjestettävään Red Bull 400 -juoksutapahtumaan. En edes tajua, miten sen ylipäätään voi suorittaa, Andelin ihmettelee, jälleen nauraen.

Andelin on toiminut jo 14 vuoden ajan myös SUEK:n – Suomen urheilun eettisen keskuksen doping-testaajana.

– Se on äärettömän mielenkiintoista ja mukavaa. Sen myötä olen saanut tutustua useimpiin suomalaisiin urheilijoihin. Täytyy sanoa, että he kaikki ovat todella mukavia ja ihania ihmisiä.

Andelinin yritykset tarjoa­vat monipuolista liikuntaa lähes kaiken ikäisille.

– Senioriryhmät alkoivat juuri, ja mietin etukäteen, tuleekohan sinne ketään. Yllätys oli iloinen, kun molempiin ryhmiin tuli yli 20 osallistujaa. Lihasvoimaharjoittelu onkin kaiken ikäisille tärkeää. Ei se kävely ihmistä kannattele, lihaskunto kannattelee, Andelin muistuttaa.

Andelin paljastaa lopuksi melko yllättävänkin asian, kun kyse on kuitenkin liikunnan ammattilaisesta.

– Juoksu ei ole yhtään mun juttu. Se on mielestäni tosi epämiellyttävää, vaikka kyllä joskus tulee käytyäkin juoksulenkeillä.

Mutta patikointi maistuu sitäkin paremmalta.

– Rakastan patikoimista Norjan vuorilla. Sinne pyrin menemään aina, kun vain rajan pääsee ylittämään, tuore Vuoden Yrittäjä kertoo.

Lauantaina Hellimöllä vietetyssä yrittäjäjuhlassa Andelinin lisäksi palkittiin Esan Puuteos oy:n Esa ­Kaltiainen Orimattilan Vuoden Yksinyrittäjäksi 2021.

Vuoden Yrittäjä

Valintakriteerejä ovat muun muassa

Vuoden Yrittäjäksi valittavan tulee olla henkilönä arvostettu ja esimerkillinen.

Valittavan yrityksen tulee olla vaikuttanut oman paikkakuntansa kehitykseen oleellisesti paikkakunnan palvelutason kohottajana.

Yrittäjäpalkinnon jakamisen tarkoituksena on pyrkiä lisäämään yksityisen yritteliäisyyden nauttimaa arvostusta yhteiskunnassa ja osoittamaan, mikä osuus ja merkitys oma-aloitteisilla ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltavilla yrittäjillä on talouselämän terveessä kasvussa ja elintason jatkuvan nousun turvaavassa kehityksessä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut