Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan Urheilijat -46 nappasi useita mitaleja rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa Hälvälässä

Hollolan Urheilijat -46 järjesti viime viikonloppuna Hälvälän rullahiihtoradalla toista kertaa peräkkäin rulla-ampumahiihdon SM-kisat.

– Ajattelimme, että kun on näin hyvät olosuhteet, niin miksemme voisi pitää näitä kisoja useamminkin, kilpailunjohtaja ja HU -46:n ampumahiihtojaoston puheenjohtaja Juha Tuominen kommentoi.

Ensi vuodelle Tuominen ei lupaa SM-kotikisoja.

– En ota kisoja ensi kesälle, mutta katsotaan sen jälkeen.

Kilpailujohtajan mukaan tapahtuman järjestelyt sujuivat hyvin ja aikataulu toimi. Tapahtumaa oli järjestämässä noin 80 talkoolaisen joukko.

Kultaa Hollolan Urheilijoille nappasivat sunnuntain lähdöissä Iida-Maria Tuomainen N16-sarjassa ja Rasmus Saarinen M16-sarjassa.

Ilona Rantakömi (HU-46) saavutti N15-sarjassa lauantain sprintissä hopeaa ja sijoittui sunnuntaina neljänneksi.

– Olin kipeänä viikon, joka oli aika huono lähtökohta kisoille. Harjoittelin koko kesän, jotta pääsisin palkintosijoille. Nyt, kun olin kipeänä, halusin vain ehjän suorituksen, Rantakömi kertoi valmistautumisestaan.

Lopputulos oli haasteista huolimatta onnistunut.

– Lauantaina ammunta meni todella hyvin. Hiihto oli tosi raskasta, kuten tänäänkin. Tänään ammunta meni huonommin. Olin neljäs, jäin 2,8 sekuntia kolmannesta sijasta, Rantakömi kommentoi naurahtaen sunnuntain kisan jälkeen.

– Yllättävän hyvin meni siihen nähden, että olen ollut kipeänä.

Jatta Tuominen (HU-46) rullahiihti pronssia lauantain ja sunnuntain lähdöissä N22-sarjassa.

– Sijoituksellisesti meni ihan jees. Sain juuri SM-pronssia, mutta hiihdon osalta on vielä hommia tehtävä ennen talvea. Viimeinen pystyammunta meni vähän vihkoon, siitä tuli kolmonen. Muuten ihan hyvä suoritus ja olen tyytyväinen, Jatta Tuominen tuumasi sunnuntaina.

– Onhan se kiva nähdä missä mennään, niin tietää mitä pitää loppusyksy tehdä ennen talvea. Sijoituksellisesti ei ollut suurempia tavoitteita. Ajattelin tämän viikonlopun niin, että saa pari kovaa treeniä.

Antti Martikaisen (HU-46) viikonloppu ei sujunut odotetulla tavalla. Saldona olivat 4. ja 15. sija M15-sarjassa.

– Tämän päivän kisassa oli aika paljon haasteita ampumispenkalla. Sen takia tuli paljon sakkoja, ja siihen tämän päivän kisa kaatui. Hiihto kulki, mutta sakkoja oli liikaa, Martikainen totesi sunnuntain kisan päätteeksi.

– Mitalitavoite oli molempina päivinä. Tällä kertaa tavoitetta ei saavutettu. Tästä mennään talvea kohti ja ylöspäin, harmitteli Martikainen.

Hollolan Urheilijat -46 rulla-ampumahiihdon lauantain sprinttikisoissa: M15 4) Antti Martikainen, M16 2) Rasmus Saarinen, M22 10) Karri Tuokko, 11) Onni-Kalle Lahdelma, N15 2) Ilona Rantakömi, N16 4) Iida-Maria Tuomainen, N19 15) Anniina Jokinen, N22 3) Jatta Tuominen.

Kärkölän Kisa-Veikkojen Esa Pylvänen oli M55-sarjassa 7. ja Harri Hentinen voitti M60-sarjan.

Miesten yhteislähdön voitti Tero Seppälä Haapajärven Kiiloista ja naisten yhteislähdön vei Suvi Minkkinen Joutsan Pommista. Camilla Tuominen (HU46) oli naisten yhteislähdön 10.

Sunnuntain sijoitukset Hollolan Urheilijoille: M15 15) Antti Martikainen, M16 1) Rasmus Saarinen, M22 7) Onni-Kalle Lahdelma, 8) Karri Tuokko, N15 4) Ilona Rantakömi, N16 1) Iida-Maria Tuomainen, N19 6) Anniina Jokinen, N22 3) Jatta Tuominen ja naisten yhteislähdössä Camilla Tuominen oli 8.

Kärkölän Kisa-Veikkojen Esa Pylväinen oli M55-lähdön 4. ja Harri Hentonen tuli M60-lähdössä toiseksi.

Miesten yhteislähdön mestaruuden vei Haapajoen Kiilojen Tero Seppälä. Joutsan Pommin Suvi Minkkinen uusi lauantain mestaruutensa naisten yhteislähdössä.