Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan perhekeskus Ilo on avattu virallisesti – ”Nimi Ilo on oikein osuva, kun tätä tilaa katsoo”

Perhekeskus Ilon avajaisia vietettiin reilu viikko sitten keskiviikkona 8.9. perhekeskuksen tiloissa (Terveystie 1, Vääksy).

Perhekeskuksen tavoitteena on tuoda perheiden palvelut lähelle lapsiperheitä ja heidän arkeaan. Asikkalan perhekeskuksessa toimivat avoimen varhaiskasvatuksen lisäksi esimerkiksi seurakunnan varhaiskasvatus ja perhetyö, 4H-yhdistyksen toimisto ja Päijät-Soten lapsiperhepalveluiden työntekijöitä.

Perhekeskus mahdollistaa laajan yhteistyön, kun julkiset, yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat siirtyvät yhteen paikkaan.

Ilon vierestä löytyy myös neuvola-, terveyskeskus- ja sosiaalipalvelut.

Perhekeskus Ilon kummiksi valittiin kansanedustaja ja Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi (kesk.).

– Täytyy myöntää, että perhekeskus avattiin sopivasti. Tilan valmistumisesta tuli sähköposti kutakuinkin sinä päivä, kun meidän esikoisemme syntyi. Olemme kuuluneet suurkuluttajajoukkoon, joka käy täällä aina, kun se aikataulujen puolesta on mahdollista, Kemppi iloitsi.

– Olen valtavan ylpeä siitä, miten tämä kaikki on saatu aikaan. Muistan Asikkalan kunnan strategiaseminaarin, jossa kaivettiin perheiden vastaukset pöydälle. Perheiltä oli kysytty, mitä he kaipaavat eniten. Vastaus oli se, että perheet kaipaavat matalan kynnyksen kohtaamispaikkaa ja helppoa tukea arkeen. Nyt se on täällä perhekeskuksen muodossa.

Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbackakin on tyytyväinen uuteen perhekeskukseen.

– Nimi Ilo on oikein osuva, kun tätä tilaa katsoo. Tästä tulee niin hyvä olo. En yhtään ihmettele, että täällä on jo viihdytty, ja toivon mukaan viihdytään jatkossa enemmänkin.

– Toivon mukaan saamme tänne jatkossa lisääkin toimijoita. Kaikki ovat yhdessä samassa veneessä auttamassa ja tukemassa perheitä ja keksimässä lisää yhteistä toimintaa. Se on suuri rikkaus.