Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan Joogasalongissa on hyvä henki

Linda Taakalan Joogasalonki on toiminut Asikkalassa jo yli kymmenen vuotta. Kaunis, vanha puuhuvila on remontoitu kauttaaltaan, mutta aina on pientä laittamista ja viimeistelyä, kuten aina vanhoissa taloissa. Joogasalongin salia koristaa kaakeliuuni ja lattiat ovat leveää lankkua. Talo on seesteinen ja henkii hyvää energiaa.

Linda Taakalan elämänfilosofia ja yrityksen filosofia kietoutuvat yhteen.

– Henkilökohtainen elämänfilosofiani on kytköksissä tosi vahvasti joogan filosofiaan. Jooga alkoi merkitä minulle paljon noin 19–20 -vuotiaana. Siinä elämän perimmäinen ilo tulee sisäisestä rauhasta ja suhteesta ympäröivään maailmaan.

– Kyseessä on rauhan ja ystävällisyyden filosofia muita ihmisiä, olentoja ja elämää kohtaan. Lisäksi siinä on vahva luonnonvoimien arvostus ja käsitys ihmisestä osana luonnon isoa energiaa. On kunnia olla osa luonnon systeemiä yhtenä sen osasena.

Jooga elämäntapana sisältää joogametodeja.

– Kun joogamatolla pitää huolta itsestään, saa voimia huolehtia myös muista. Jooga on ensisijaisesti sisäinen harjoitus, on siis välttämätöntä pitää huolta itsestään, Taakala toteaa.

Kun joogamatolla pitää huolta itsestään, saa voimia huolehtia myös muista.

Linda Taakala

Filosofian ydin liittyy tietoisuuteen.

– Ihmisessä perimmältään oleellisin osa ja hyvän elämän lähde on oma hiljainen tietoisuus. Siinä on rauhan perimmäinen ydin ja timantti, läsnä ja tietoisena olemisessa, Linda Taakala kiteyttää.

Joogasalongin toinen opettaja, Marjut Nordström, aloitti Linda Taakalan oppilaana jo noin 15 vuotta sitten, kun tunteja pidettiin kansalaisopistolla ja Tallukassa. Nyt hän on opettanut jo kolmisen vuotta ja pitää hatha-joogaa Lahdessa ja Vääksyssä.

– Opetan kevyempää slow-joogaa täällä keskiviikkoisin, mutta henki on sama kuin astanga-joogassa. Ymmärsin joogan myötä, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Kun sain tämän oivalluksen, oli helpompi toimia yrittäjänä, Nordström sanoo.

– Slow-joogassa on sama tavoite kuin astangassa: hyvä olo ja sisäinen rauha.

Joogasalongin filosofiaan kuuluu jakamisen ilo. Kun on oma sisäinen hyvä olo, tulee halu jakaa sitä myös muille. Nykyisin Linda Taakala toimii myös psykoterapeuttina Lahdessa. Kiinnostus alkoi syömishäiriöistä ja laajentui siitä pääasialliseksi elinkeinoksi.

– Olen opiskellut psykoterapiaa ensin sosionomin koulutusta täydentäen ja myöhemmin olen suorittanut psykoterapeutin koulutuksen terapioineen vuodesta 2011 lähtien. Nyt pidän sapattivuotta, mutta työ jatkuu taas keväällä.

Taakala on vienyt läpi lukuisia joogan peruskursseja Asikkalassa ja joka kesä on järjestetty myös retriitti. Paikalla on ollut vegaanikokki huolehtimassa ruokailuista. Vegaaniruoka on joogan filosofian mukaista, sillä ajatus kaikenlaisen väkivallan välttämisestä ja kaiken elämän kunnioittamisesta sopii joogaan. Se ei kuitenkaan ole välttämättömyys.

Maija Saira opettaa myös astangaa Joogasalongissa. Lisäksi Iisa Heinola pitää syksyllä kerran kuussa perjantaisin rentoutuksen ja sointukylvyn. Tulevaisuuden suunnitelmissa voi olla kurssi meditaatiotekniikasta.