Tulipalon takia keskeytynyt työttömien pajatoiminta jatkuu taas Nastolassa Turrantiellä

Työttömille suunnattu työpajatoiminta keskeytyi runsas kuukausi sitten Turrantien tulipalon takia. Työpajan työkaluja ja tarvikkeita oli varastoituna naapurissa palaneessa hallissa, mikä aiheutti muutamien päivien katkoksen toimintaan.

– Siellä meni jonkun verran meidän työkaluja ja puutavaraa. Onneksi työkaluja saa kaupasta, jatkamme nyt vähän pienemmillä työkaluilla, ympäristöpajan vastaava työvalmentaja Henna Kilpinen kertoo.

Työpajan väki joutui olemaan evakossa vain pari päivää.

– Ensin oli vähän huoli, kun meidän sähköpääkeskus ja vedenjakelukeskus olivat palaneessa rakennuksessa. Mutta onneksi sähköt ja vedet saatiin nopeasti.

Kilpinen kiittelee palokunnan ripeää toimintaa ja suotuisaa tuulen suuntaa siitä, että pajan tilat säästyivät vahingoittumattomina. Pihan perälle on varastoitu Lapakiston ja muiden ulkoilualueiden koko talven polttopuut, mutta nekin onnistuttiin säästämään.

– Mielettömän hienosti saivat palon rajattua.

Onneksi työkaluja saa kaupasta, jatkamme nyt vähän pienemmillä työkaluilla.

Vastaava työvalmentaja Henna Kilpinen

Lahden ympäristöpaja on osa Lahden kaupungin työllisyyspalveluita. Nyt pajatoiminta jatkuu likimain entiseen tapaan.

– Nastolassa meillä on ulkoryhmä, joka hoitaa luonnonsuojelualueita ja retkeilyreitistöjä. Meillä on myös kierrätysmyymälä, jossa pystyy asiakaspalvelua harjoittelemaan.

Näiden lisäksi Turrantiellä on myös ompelimo, puuverstas ja maalaamo ja keittiötyötäkin on tarjolla. Tuotteita on myynnissä Villähteellä Korin Pajapuodissa.

– Töitä on tarjolla monipuolisesti. Nyt esimerkiksi kaipaisin ihmistä, joka on kiinnostunut some-materiaalin tuottamisesta., Kilpinen mainitsee.

Ympäristöpajan tiloissa työskentelee päivittäin 10–20 ihmistä. Tarjolla on lahtelaisille työttömille kuntouttavaa työtoimintaa, työkokeilua, palkkatukipaikkoja ja velvoitetyötä. Valmennettavat tulevat kuntakokeilun ja sosiaalitoimen kautta.

– Konkreettisen tekemisen lisäksi mietitään muutakin valmennuksellista puolta, se voi olla vaikka kielitaidon kehittämistä tai päihteettömyyden tukemista.

Korilla sijaitsevan Pajapuodin hittejä ovat olleet hyönteishotellit, myynnissä on myös esimerkiksi saunatuotteita. Valmennettavien kätten töitä menee Pajapuodin ohella myös yhteistyökumppaneille.

– Olemme esimerkiksi tehneet Mastolan museokauppaan kierrätysmateriaaleista keppihevosia. Yhteistyötä on tehty myös Lähimmäispalvelun ja muutamien yrittäjien kanssa. Kilpinen listaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut