Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valofestivaali toi valoa pimeyteen Asikkalassa

Päijät-Hämeessä vietettiin koko alueen yhteistä Valofestivaalia 1.–7. marraskuuta.

Asikkalan alueella tapahtumaan osallistuivat muun muassa Vääksyn Lääkärikeskus, HilleRin ja Äinään seudun kyläyhdistyksen Minna Pettinen.

– Minun mielestäni on ihanaa, kun tulee tällaisia piristyksiä marraskuuhun. Tämä on synkkää aikaa meille kaikille. Yritin saada muitakin meidän kylältä innostumaan. On täällä jonkin verran kylän valoja ollut, Pettinen kertoo.

Vääksyn Lääkärikeskus oli tapahtumassa mukana jo viime vuonna.

– Meillä oli silloin valokuvanäyttely liittyen koronaan. Hankimme ulkovaloja, joita voi heijastaa puihin. Päädyimme tänä vuonna lähtemän mukaan, koska nyt on kaikkein pimein aika. Vähän valoa elämään, Vääksyn lääkärikeskuksen yrittäjä Tiina Wangel valaisee.

Minun mielestäni on ihanaa, kun tulee tällaisia piristyksiä marraskuuhun.

Minna Pettinen

Valofestivaali saa kiitosta Pettiseltä ja Wangelilta.

– Se on todella hieno juttu. Ihanaa, että yrittäjät lähtivät tuomaan tätä näkyvästi esille. On ollut upeaa katsoa muidenkin tekemisiä. Lahdessa on ollut upeita juttuja, mutta pienemmilläkin kylillä on ollut loistavia valoja. Kalkkisten koulukin on niin nätisti ollut valaistuna, Pettinen hehkuttaa.

– Minusta se on hyvä piristys tänne syksyn harmauteen. Olen tapahtuman kannattaja, Wangel alleviivaa.

Päijät-Hämeen Yrittäjien järjestämän Valofestivaalin tarkoituksena on tarjota erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria sekä taidetta ja värittää syksyistä maisemaa valojen avulla. Sen avulla halutaan osallistaa päijäthämäläisiä yrityksiä ja yhteisöjä tekemään hyvää yhdessä oman paikkakunnan ja hyvinvoinnin hyväksi.