Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkautta, vihaa, iloa ja surua lukiolaisten musikaalissa Vääksyssä

Vääksyn Yhteiskoulun lukion oppilaat esittävät heidän pääosin itse käsikirjoittamansa vankilamusikaalin Kaikki se vapaus josta vain haaveilemme.

Musikaali pitää sisällään klassisia teemoja, kuten surua, iloa, vihaa, rakkautta ja tietysti huumoria.

– Meillä on dramaattisempia vankilakohtauksia, ja löytyy myös herkkiä rakkausteemoja. Kappaleet, näyttelijät ja lavasteet tekevät siitä sellaisen, avaa musikaalin bändissä poikkihuilua soittava Sara Sillman.

Musikaalissa kuullaan tunnettuja elokuvasävelmiä muun muassa Mission Impossiblesta, Godfatherista, James Bondista, Star Warsista, Pink Pantherista ja Titanicista.

Musikaalin suunnitteleminen ja harjoitteleminen on ollut kovan työn takana.

– Koreografiat, musiikit, näytteleminen, valot, äänet, puvustus, lavastus, siinä on ihan kaikki. Se vie aikaa, naispääosan esittäjä, koreografi ja käsikirjoittamiseen osallistunut Iida Kanerva summaa.

– Tämä on vienyt paljon aikaa vapaa-ajasta, mutta en ole itse ainakaan nähnyt sitä huonona asiana. Olen nauttinut täällä olemisesta, jatkaa miespääosan esittäjä Anton Riihilahti.

Lukiolaiset aloittivat musikaalin työstämisen elokuussa.

– Nyt on sama sapluuna jo kahdeksatta vuotta peräjälkeen. Alle kahden jakson aikana saamme kokonaisuuden kasaan. Ammattilaisteatterit saattavat tehdä saman kahdessa vuodessa, musikaalin ohjaaja Teresa Rautapää korostaa

– Täytyy hattua nostaa nuorille. Suurin osa on käynyt todella aktiivisesti harjoituksissa, vaikka on raskaita päiviä koulussa. Silti on ollut intoa olla mukana, jatkaa musiikin ohjauksesta vastaava Olli Väisänen.

Nuoret odottavat ensi-iltaa innolla.

– Vähän on vielä tekemistä, mutta omasta mielestäni olemme lähellä esitysvaihetta, Riihilahti tuumasi viime torstaina.

– On superkivaa. Ei jännitä vielä, ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen, komppasi Sillman.

Musikaalin näytö kset ovat tiistaina 16.11. ja keskiviikkona 17.11. kello 18 Vääksyn Yhteiskoulun juhlasalissa. Liput 10 euroa. Etukäteisilmoittautuminen vaaditaan osoitteessa https://bit.ly/3nfhZTX.