Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi kahvila aloitti Korissa – ”Villähteelle on kaivattu omaa olohuonetta”

Liike- ja yrityskeskus Korin uusin asukas on kahvila Via Cafe & Wine. Tilaan latten, ja se saapuu pöytään eteläeurooppalaisittain lasimukissa.

Ideana on muutenkin tarjota vähän erilainen kahvila, kertovat perjantaina avajaisiin valmistautumassa olleet yrittäjät Mia-Mari Kantola ja Susanna Lanz.

– On ollut tosi hyvä vastaanotto, ihmiset ovat olleet innostuneita ja iloisia. Villähteelle on kaivattu omaa olohuonetta, sanoo Kantola, joka kertoo Lanzin tavoin asuneensa Villähteellä itsekin.

– Täällä ei ole ollut kahvilaa ja ajanviettopaikkaa ollenkaan, mutta paljon olemme kuulleet, että pitäisi olla, koska lähimmät ovat Karismassa ja keskustassa. Haluamme olla helposti lähestyttävä, rento ja lämminhenkinen olohuone, Kantola jatkaa.

Via Cafe & Winen listalla on kahvien lisäksi viinejä, kuohuviinejä ja pientä purtavaa, kuten kroissantteja, tapas-annoksia, kuppikakkuja ja leivoksia. Lauantaisin tarjotaan brunssia.

– Kaikki kroissantit tehdään aamulla täällä itse, että ne ovat tuoreita. Brunssilla on avoin pöytä mistä voi käydä noutamassa vähän eteläeurooppalaiseen tyyliin, Lanz

Haluamme olla helposti lähestyttävä, rento ja lämminhenkinen olohuone.

Kahvilayrittäjä Mia-Mari Kantola

Tällä viikolla kahvila on auki joka päivä aamupäivästä myöhäisimmillään iltakuuteen, mutta yrittäjien visiona on kehittää varsinkin viikonloppujen ilta-aukioloa.

– Perjantaina ja lauantaina vähän myöhempään, ja lisäksi erilaisia iltatapahtumia ehkä kerran kuussa, joista ilmoitamme erikseen, Lanz kertoo suunnitelmista.

– Oikeastaan odotamme asiakkailta toiveita niistä, ja sen mukaan yritetään järjestää ja pitää auki, hän lisää.

Joulukuulle tiedossa on jo ohjaajan vetämää skumppajoogaa tunnelmavalaistuksessa.

– Siinä pääsee hetkeksi irtautumaan joulukiireistä ja rentoutumaan vaikkapa hyvän ystävän kanssa. Joogataan skumppaa läikyttämättä, ja nautitaan tapaksia, Kantola vinkkaa.

Kantola ja Lanz suosivat paikallista osaamista.

– Tammikuussa on Ainoa Wineryn viinitasting, johon tulee juustokellari Räsäsen juustoja ja oliiveja, Kantola mainitsee.

Kahvilan juomalistalta löytyy olutta ja siideriäkin, seurueille löytyy lautapelejä, ja läppärikansan etätyötkin on huomioitu.

– Täällä on pistokkeet joka pöydässä, ja tammikuulle on kehitteillä vähän rauhallisempaa loossiakin, johon voisi tulla pitämään pientä palaveria, Lanz.

Kahvila kytkeytyy Via Deco -nimiseen yritykseen, joka tarjoaa juhla- ja somistuspalveluja, ja laajensi nyt anniskeluun.

– Yläkerrassa on mieletön juhlatila, jossa olemme mukana. Siellä voi pitää esimerkiksi häitä tai yritysjuhlia, mihin tarjoamme somisteet, kukat ja anniskelun, ja Lounas-Korilta ruoan. Tila on koko ensi kesän aika pitkälti varattu, ja seuraavaa kesää jo varaillaan, Lanz vinkkaa.

Korin yrittäjäkatraaseen liittyminen on miellyttänyt kaksikkoa.

– On ollut helppoa tulla mukaan, ja ihanaa, että kaikki ovat niin täysillä mukana, Lanz summaa.

– Haaveena ja pienenä tavoitteena on, että ihmiset voivat tehdä viikonloppureissun vähän pidemmältäkin tänne, ja löytäisivät pienen retkipaikan Korista, koska täällä on ihan mahtavia yrityksiä.