Kuivannon Konepäivässä ihmeteltiin omalaatuisia ja näyttäviä menopelejä

Niko Kallion offroad-pyörätuoli herätti ansaitusti kiinnostusta. Vastaavia menopelejä on Kallion pyörätuolin lisäksi Suomessa vain yksi. Ville Hakala
Ville Hakala

Ville Hakala

Lauantaiaamupäivän räntäsadekaan ei haitannut tunnelmaa Kuivannon koululla, kun paikallisen päiväkodin aktiivit olivat järjestäneet piha-alueelle hulppean konepäivän.

Pienten ja vähän isompienkin kävijöiden ihmeteltävänä oli monenlaista kalustoa aina traktoreista ja hinausautoista hieman harvinaislaatuisempiin menopeleihin kuten offroad-pyörätuoliin ja SM-tasolla kisaavaan drifting-autoon. Tunnelmaa alueelle loi myös lastenlauluja esittänyt duo Mikko Mäki ja Toni Keränen, vapaaehtoispohjalta tietenkin.

Tapahtumalla kerättiin varoja Kuivannon päiväkodin hyväksi.

– Järjestimme pari vuotta sitten ennen koronaa vastaavan tapahtuman pienimuotoisemmin, ja silloin saimme kerättyä rahat päiväkotilaisten Korkeasaaren-retkeä varten, kertoi tapahtumaa organisoinut Jemina Paalanen.

Lastenlauluja esittäneet Mikko Mäki ja Toni Keränen saivat lauantaina ainakin kaksi uutta fania. Ville Hakala

Nyt tapahtuma oli paisunut, ja kalustoa oli paikan päälle tuonut kahdeksan eri tahoa yrityksistä yksityisiin henkilöihin saakka. Artjärveläinen Niko Kallio oli saapunut paikalle esittelemään offroad-pyörätuoliaan, jollaisia on Suomessa vain kaksi kappaletta.

– Innostuin asiasta viitisen vuotta sitten, kun näin tällaisen Youtube-videolla. Samanlainen piti tilata sitten Itävallasta, ja kyllähän siitä sai itsensä kipeäksi maksaa, Kallio nauraa.

Hän ajelee telaketjujen päällä kulkevalla tuolillaan Artjärven maastoissa.

– Tämä kulkee sähköllä, vaihteita on neljä ja huippunopeus 35 kilometriä tunnissa, Kallio mainitsee.

Finn-Drift-tallin Nissan Skyline kiinnosti myös vähän isompia konepäiväkävijöitä. Ville Hakala

Yksi vaikuttavimmista menopeleistä oli Niko Pesosen esittelemä drifting-auto, jolla Pesonen kisaa driftingin SM-sarjassa.

– Tämä on Nissan Skyline, ja tehoja on sellaiset 800 hevosvoimaa eli aikalailla saman verran kuin formuloissa, Pesonen kertoi ihmettelijöille.

Tapahtuman taatusti rouheimmat pärinät lähtivät Pesosen menopelistä, kun hän kaasutti autollaan näytteeksi.

Pesonen ajaa hollolalaisessa Finn-Drift-tallissa, joka puuhaa parhaillaan uusia tiloja Hollolaan.

Onnistunut tapahtuma keräsi puffetti- ja arpajais­tuottoina päiväkodille lopulta yli 400 euron potin.

Kommentoi