Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärkölä sulki koulun ja uimahallin – Heikentyneen koronatilanteen takia kunnassa avataan myös walk in -rokotuspiste.

Kärkölän Yhtenäiskoulu on siirretty kahdeksi viikoksi etäopetukseen kunnan rajusti heikentyneen koronatilanteen takia. Etäopetuksessa ovat 13.12. saakka vuosiluokat 1.–9. Koulussa on liki 380 oppilasta.

Kunta päätti maanantaina myös sulkea uimahallin, kirjaston, sisäliikuntatilat ja nuorisopalvelut samaksi ajaksi. Myös senioriohjaajan ikäihmisille järjestämä toiminta jää tauolle.

Koronatilanne Kärkölässä on edelleen voimakkaasti huonontunut, maanantaina kerrottiin, että uusia tartuntoja oli edellisten neljän päivän aikana todettu 59. Ilmaantuvuus Kärkölässä on parissa viikossa noussut jo 1 900:aan (tapauksia 100 000 asukasta kohti), mikä tarkoittaa, että 2 prosenttia kärköläläisistä on sairastunut. Todellisen luvun arvioidaan olevan suurempi, koska lapsilla ja rokotetuilla tauti voi olla oireeton. Tartunnan saaneista noin puolet on kouluikäisiä. Infektiolääkärin mukaan taudin leviäminen on tapahtunut pääosin muualla kuin koulussa. Sairaalakuormitusta Kärkölän epidemia ei ole merkittävästi lisännyt.

Etäopetus ei koske erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, vaan heille tarjotaan mahdollisuutta lähiopetukseen.

– Sulku on aika totaalinen, vain esiopetusta ja päiväkotipalveluja se ei koske, sanoo sivistysjohtaja Petri Käkönen.

Saadaanko koronaryöpsähdys näillä toimilla koulussa rauhoittumaan?

– Toki me sitä toivotaan. Varmasti se vaatii, että jokainen kuntalainen pyrkisi edesauttamaan sitä, että epidemia saadaan suitsittua.

Oppilaiden huoltajille on etäopetukseen siirtymisestä tiedotettu Wilman kautta. Käkönen kertoo saaneensa vanhemmilta muutamia huolestuneita tiedusteluja tilanteesta.

Kunta järjestää maksuttoman annosateriapalvelun etäopetuksessa oleville oppilaille torstaista 2.12. alkaen.

– Taajamassa jakelu niille, jotka sitä ilmoittavat tarvitsevansa, tapahtuu koulun pihalta. Kuljetusoppilaille ateriat kuljetetaan koulukuljetuksen haku- ja jättöpaikalle. Aikataulut ilmoitetaan oppilaskohtaisesti, Käkönen kertoo.

Eläkeläisten ylijäämäruokailu Opintien koululla jää tauolle loppuvuoden ajaksi.

Kärkölän sotekeskuksessa (Opintie 1) avautuu torstaina 2.12. walk in -rokotuspiste, josta koronarokotuksen saa kello 16.30–19.30 ilman ajanvarausta.