Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veteraani- sekä tekstiilityö palkittiin Pro Hollola -mitaleilla

Hollolan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlaa vietettiin maanantaina Hollolan kirjaston tapahtumatorilla. Tilaisuuteen ei otettu koronatilanteen johdosta yleisöä, mutta juhlaa oli mahdollista katsoa verkkolähetyksenä.

Kunnan tervehdyksen juhlassa suoritti kunnanhallituksen puheenjohtaja Teemu Kinnari ja juhlapuheen piti Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola.

Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja Teemu Kinnari jakoivat Pro Hollola -mitalit. Lisäksi musiikkia juhlassa tarjoilivat Tuisku Marttinen ja Simo Taipalus.

Vuodesta 1997 alkaen jaettuja Pro Hollola -mitaleja jaettiin poikkeuksellisesti kaksi. Mitalin valintaperusteet ovat pysyneet samoina. Se voidaan myöntää hollolalaiselle, joka on toiminut ansiokkaasti Hollolan kunnan toimissa tai Hollolan nimen alla valtakunnallisesti. Hollolan kunnanhallitus tekee valinnat.

Hyviä hakijoita oli kunnanhallituksen puheenjohtaja Teemu Kinnarin mukaan paljon.

– Teimme poikkeuksen, eli mitali tullaan jakamaan kahdelle henkilölle, joista toinen on ansioitunut omassa työssään ja toinen järjestötoiminnassa.

Toinen palkituista oli käsityömestari ja tekstiilitaiteilija Helena Vaari.

– Myöntämisen perusteita on paljon. Olette Suomessa tunnettu tekstiilitaiteilija, joka on erikoistunut kirkkotekstiileihin. Tällä hetkellä piispan puvuista voidaan luetella, että Tampereen, Oulun, Kuopion, Helsingin, Mikkelin ja Turun hiippakuntien piispojen päällä on tekemiäsi vaatteita, Kinnari luetteli.

– Lisäksi olet ollut toteuttamassa useiden kirkkojen tekstiilejä. Olette tällä hetkellä yksi tunnetuimmista suomalaisista kirkkotekstiilitaiteilijoista, ja me haluamme antaa arvoa tekemällesi työlle.

Vaari otti mitalin vastaan paikanpäällä ja piti kiitospuheen.

– Viikko sitten olin työmatkalla Turun suunnalla. Liedon keskiaikainen kirkko vihittiin uudestaan käyttöön remontin jälkeen. Sain tehdä sinne kirkkotekstiilit. Eilen luovutin Kangasniemen kirkkoon taidettani. Hollolasta on helppo lähteä moneen suuntaan, mutta aina on ilo palata kotiin.

– Hollolan kirkkoon tein ensimmäiset kirkkotekstiilini yli kolmekymmentä vuotta sitten. Ne ovat edelleen käytössä. Olen aina tehnyt kestävän kehityksen teoksia.

Toinen mitalilla palkittu oli Hollolan Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Jukka Torstila, mutta hän ei päässyt tulemaan paikalle.

– Torstila on toiminut kaksikymmentä vuotta Hollolan sotaveteraaniyhdistyksen puheenjohtajana ja yhdistyksen hallituksessa vielä pidempään. Torstila on hoitanut veteraanien hyvinvointia erilaisissa tapahtumissa ja ollut saattamassa haudanlepoon erilaisilla muistamisilla lukuisia veteraaneja, Kinnari avasi valintaa.

– Jukka Torstila on toiminut yhteistyössä Hollolan kunnan, Hollolan seurakunnan sekä puolustusvoimien kanssa veteraanien hyväksi. Tämä on ollut pyyteetöntä ja arvokasta työtä, jonka arvoa haluamme tällä tunnustuksella osoittaa.