Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolassa avattiin uusi kuntosali – “Tämä on sydäntä lähellä”

Tehdastiellä sijaitseva kuntosali on uudistettu uusien yrittäjien voimin. Tutulla sijainnilla aloittaneen Bodyplanet oy:n ruorissa ovat Tapani Valkonen, Juho Ritala ja Janica Westerback. Liikkuminen on kolmikolle tuttua puuhaa.

– Olen laittanut ensimmäisen kuntosalini pystyyn 16-vuotiaana. Siitä on aikaa 44 vuotta. Vuoteen 2010 asti olin yhtä kyytiä kuntosaliyrittäjä. Aloitin uudestaan 2013. Olen ollut koko elämäni kuntosaliyrittäjä. Ohessa olen käynyt koulua ja opiskellut nimenomaan liikunta-alaa, Bodyplanetin yrittäjä Valkonen kertoo.

– Olen lähtöisin kilpaurheiluperheestä. Olen vanha pikajuoksija. Sitä kautta olen ajautunut voimaurheilun, kehonrakennuksen ja kehonrakennuskilpailujen pariin ja pärjännytkin kohtalaisesti. Tämä on sydäntä lähellä.

Myös salin arjen pyörittämisestä vastaava Ritala on nauttinut työstään.

– Vaikea on ollut ainakaan toistaiseksi yhtenäkään aamuna mieltää, että nyt lähtee töihin. Jokainen asiakas tulee tänne vapaaehtoisesti. Eihän työn tekeminen voi olla hauskempaa kuin sellaisessa ilmapiirissä.

Yrittäjät ovat halunneet tehdä salista kaikille sopivan.

– Tämä on tavallisen ihmisen liikuntasali. Tässä on pyritty huomioimaan kaikenlaiset ihmiset niin laitteilla kuin ryhmäliikunnalla ja ihmisillä, jotka työskentelevät täällä, Valkonen avaa.

Salin palveluvalikoima on laaja.

– Kaikki löytyy, mikä liittyy liikunta- ja kuntosaliin. Kuntosaliin kuuluu aina vastusharjoittelu, eli vastukset, painot ja laitteet, joilla pitäisi pyrkiä kehittämään lihaksistoa tasapuolisesti. Siihen kuuluu myös juoksumatot, crosstrainerit ja pyörät ynnä muut. Ryhmäliikuntasalissa on ryhmäliikuntaa tansseista kamppailulajeihin asti, Valkonen luettelee.

– Me panostamme asiakaspalveluun. Jos sinulla on jonkinlaista ongelmaa, on kyseessä sitten vammaa, kuntouttaminen tai kuntoon pääseminen, ammattiapu löytyy meiltä.

Ritalan mielestä kiinteistön tilat soveltuvat hyvin liikuntasalille.

– Tilojen puolesta tämä kiinteistö näytti heti hyvältä tähän hommaan. On korkeutta ja ilmaa. Kuumanakaan päivänä tuskin tulee salista happi loppumaan.

Kohta on joulu, jolloin monilla saattaa liikunta unohtua ja jouluherkutkin maistuvat. Miten liikuntarutiinin katoamista voi yrittää välttää?

– Yhtenäkään päivänä ei kannata syödä itseään ihan ähkyyn. Syö mieluummin koko ajan pikkuisen. Joulupöytä seisoo siinä kuitenkin. Et jaksa lähteä mihinkään, jos syöt itsesi ähkyyn. Jos syö toisenakin päivänä ähkyn, silloin jaksaa vielä vähemmän. Kohta ei jaksa lähteä mihinkään, tuumaa Valkonen.

Liikunnasta ei kuitenkaan kannata stressata liikaa.

– Eihän meillä niin kauhea hinku tarvitse salille olla. Kyllä me pari päivää jaksetaan poiskin olla. Mutta jos olet kolme päivää syönyt hemmetisti, kyllähän se salille lähteminen vähän motivaatiota vaatii. Sitten uudenvuodenlupauksella viimeistään korjataan tilanne. Nehän tulee rikottavaksi kuitenkin, Valkonen naurahtaa.