Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkala sai oman riipuksen ja solmioneulan

Asikkalan kunnalle on suunniteltu oma riipus ja solmioneula. Korut on valmistanut käsityönä lahtelainen kultaseppä ja korumuotoilija Carina Blomqvist.

– Nyt on vasta pieni erä tehty myyntiin tätä tilaisuutta varten, kymmenisen riipusta ja muutama solmioneula. Jatkossa tehdään enemmän, jos vain kysyntää on, Blomqvist kertoi perjantaina korujen julkistustilaisuudessa Päijännetalossa.

Virtaavaa vettä kuvaavat korut ovat saaneet innoituksensa Asikkalan puhtaasta vedestä eri muodoissaan.

– Asikkalan kunta on erittäin suosittu matkailukohde. Nämä viimeisimmät kesät, koronakesät, ovat olleet ennätyskesiä meille. Meillä kävi kesän aikana 30 000 kävijää tässä [Päijännetalon] lähituotemyymälässä ja matkailuinfossa, jotka uusittiin ja avattiin toukokuussa. Meiltä usein tiedustellaan kunnan uniikkeja, ominaisia asioita. Siitä lähti ajatus, että meidän täytyy toteuttaa kuntakoru, Asikkalan kunnan kehittämispäällikkö Isa Maunula kommentoi.

– Ellei meillä olisi vettä, ei meillä olisi tällaista määrää matkailijoita nauttimassa maisemista. Me olemme todellinen vetten valtakunta, ja halusimme tuoda sitä esiin.

Korujen suunnitteleminen alkoi kesällä.

– Isan kanssa puoli vuotta sitten aloitimme keskustelut siitä, että Asikkalalle haluttaisiin jonkinlainen kuntakoru. Tein erilaisia ehdotelmia näytettäväksi, Blomqvist taustoittaa.

– Vääksy on minulle ennestään tuttu. Täällä tulee kesällä käytyä erilaisissa tapahtumissa ja kaupoissa, mutta en ole ennen tajunnut kuinka paljon täällä on vettä. Se jotenkin valikoitui, että veden pitää ehdottomasti näkyä korussa.

Uusia koruteoksia voi olla tulossa lisää.

– Minulla on haaveena, että jos tästä aiheesta innostutaan, olisi kiva tehdä setti, missä olisi riipus, korvakorut, solmioneula ja vaikka kalvosinapit, Blomqvist tuumasi.

Korujen tekemisessä on hyödynnetty 3d-mallinnettua muottia.

– Sillä saa pienet yksityiskohdat toteutettua parhaiten. Se on ensin mallinnettu tietokoneelle, ja sitä kautta se saadaan printattua. Se valetaan ja viimeistellään käsityönä.

Koruja tullaan jakamaan myös Asikkalan kunnan työntekijöille.

– Voimme kunnan työntekijöille antaa niitä kiitoksena palvelusvuosista, kun meillä on vuosipäivämuistamisia ja tämmöisiä, Maunula sanoi.