Kunnalliskoti on nyt Mummolan Majoitus – Manna-yhdistys satsaa jatkossa majoitukseen ja juhlapalveluun Uudessakylässä
3
Majoitustiloiksi on kunnostettu yhden ja kahden hengen huoneita. Toiminnanjohtaja Sari Dufva iloitsee siitä, että tunnelmaa tuovaa, vanhaa esineistöä on säilynyt paljon. Marjaana Kontu
Katso isompi kuvaMonet vanhat esineet kertovat tarinaa: Tapio Rautavaaran kuva on esillä, koska hänen kerrotaan aikanaan riianneen erästä kunnalliskodin työntekijää. Marjaana Kontu
Katso isompi kuvaMajoitustiloiksi on kunnostettu yhden ja kahden hengen huoneita. Toiminnanjohtaja Sari Dufva iloitsee siitä, että tunnelmaa tuovaa, vanhaa esineistöä on säilynyt paljon. Marjaana Kontu
Posliinikupit ja Tapio Rautavaaran potretti pöydällä, seinällä gobeliini ja ikkunassa kukkaverhot – mummolamainen tunnelma on käsin kosketeltava Mummolan Majoituksessa, joka on valmiina vastaanottamaan ensimmäiset yövieraat Uudessakylässä.
– Sängyt ovat kunnalliskodin aikaisia, mutta patjat nykyaikaiset, nauraa Manna ry:n toiminnanjohtaja Sari Dufva, joka emännöi majataloksi entrattua entistä kunnalliskotia. Hän iloitsee, että varauskirjaan on jo saatu ensimmäinen varaus ensi kesäksi.
Majoitusta aiotaan markkinoida esimerkiksi lähivesien melojille ja Kymiringin yleisölle.
Petipaikkoja Mummolan Majoituksessa on 12, ja huoneet on sisustettu vanhaa hyödyntäen. Mukavuudetkin ovat mummolan tyyliä: vessat, suihkut ja sauna ovat yhteiskäytössä, samoin keittiö ja sali, jossa voi katsoa televisiota.
– Wifi kyllä löytyy, mainitsee Dufva.
Esineistöä on löytynyt talon ullakolta ja varastoista, jopa niin, että yhdestä huoneesta on tehty museohuone, joka tarjoaa kurkistuksen 30-luvulla rakennetun kunnalliskodin arkeen.
– Vanhaa esineistöä on säilynyt hyvin, toiminnanjohtaja iloitsee.
Ennen sisustamista huoneita piti hieman maalata ja tapetoida.
Vanhusten palvelutaloa pyörittänyt Manna on aiemminkin tarjonnut majoitusta pienimuotoisesti. Jatkossa on tarkoitus täysin keskittyä majoitustoiminnan ohella pito- ja juhlapalveluun. Tiloissa on jo pidetty muun muassa pikkujouluja.
Majoittujien lisäksi asiakkaiksi toivotaan perhejuhlien järjestäjiä, joiden käyttöön vuokrataan kahta juhlatilaa, pääsalia ja Mummolan olohuonetta, sekä keittiötä.
– Sali on 30-paikkainen, mutta jos varaa myös olohuoneen, juhlatilaa on 50:lle.
Vanhaan tyyliin sisustetut huoneet ovat valmiina vastaanottamaan yöpyjiä, mutta varsinaisen sesongin odotetaan alkavan vasta kesällä. Sylvöjärven rannassa on kanootin nosto- ja laskupaikat, joten asiakkaiksi toivotaan Kymijärveltä Kimolan kanavalle kulkevan uuden melontareitin käyttäjiä. Myös Kymiringiin on ladattu toiveita, onhan välimatkaa vain parikymmentä kilometriä. Pidempiaikaiseen käyttöön vuokrataan myös kahta asuntoa toisesta rakennuksesta.
Markkinointi on Dufvan mukaan ollut toistaiseksi vielä vähäistä, mutta Visit Lahden sivuilta ja Booking.fi-palvelusta Mummolan Majoitus jo löytyy. Toimintaa pyöritetään neljän työntekijän voimin.
Manna jatkaa myös yleishyödyllistä toimintaa, kuten tähänkin asti.
– Teemme yhteisölle hyvää tuottavaa työtä, järjestämme esimerkiksi talkoita, ja meillä tulee olemaan yleishyödyllisiä hankkeita, Dufva kertoo.
Yhdistys tarjoaa myös luontoavusteista Green Care -palvelua hoivayksiköille. Kunnalliskodin alueen ympäristön hoitoa jatketaan, vireillä on esimerkiksi Sylvöjärven esteettömän luontopalvelureitin jatkaminen pohjoiseen.
– Tämä on kuitenkin alueen asukkaille tärkeä paikka, johon vanhemmilla ihmisillä liittyy paljon muistoja. Haluamme pitää sen elävänä ja tuoda historiaa esille.
Talon menneisyyteen voi kurkistaa näyttelyhuoneessa, jossa on esillä hoitovälineistöä, muun muassa rautasänky, alusastioita ja välineet peräruiskeen antoon.
Jo 25 vuotta toiminut Manna ehti tarjota vanhusten palveluasumista tiloissa vuodesta 1997. Kesällä Manna myi liiketoimintansa Medividalle, joka nyt jatkaa Mannalta vuokratuissa tiloissa.