Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihamäet aloittivat uusina M-kauppiaina Kärkölässä

Kun Tomi ja Sanna Ihamäki aloittivat Kärkölän M-marketin kauppiaina joulukuun alussa, pariskunta toteutti ison unelmansa ja teki rohkean päätöksen uuden elämäntavan aloittamisesta.

– Olen aina ollut kiinnostunut kauppiasurasta, ja minulla oli omissa asiakkaissani tuttuja K-kauppiaita. Kun sitten Kauppahuone Pyrhösen marketissa avautui mahdollisuus aloittaa toiminta uudestaan, tartuimme tilaisuuteen, sanovat Ihamäet.

Ennen tätä Tomi oli sijoitusneuvojana omassa yrityksessään ja Sannalla oli käsityöalan yritys Tammelassa.

– Päämiehiä olivat pankit, joiden asiakkaiden sijoituksia hoidin. Kauppiaalle ja sijoitusneuvojalle yhteistä on asiakaspalvelu, mutta tässä kauppiaan hommassa pääsen asiakkaiden kanssa kasvotusten. Olin sijoitusneuvojana parikymmentä vuotta, joten nyt alkoi olla iänkin puolesta viimeisiä hetkiä vaihtaa alaa, Tomi Ihamäki kertoo.

– Minulla oli Tammelassa kutomoalan yritys, jossa tein mattoja ja ryijyjä. Nyt teen niitä enää harrastuspohjalta, Sanna Ihamäki lisää.

Ihamäet kokevat, että M-market oli heille juuri se oikea ratkaisu.

Meillä ei ollut mitään siteitä Kärkölään, mutta kiinnostuimme ja lähdimme katsomaan paikkaa.

Sanna ja Tomi Ihamäki

– M-market-ketjussa pääsee kauppiaaksi ilman aikaisempaa kokemusta tai koulutusta. Esimerkiksi K-kauppiaaksi pääsy vaatii koulutuksen, minkä jälkeen voi vasta alkaa etsiä kauppapaikkaa, joka voi olla missä päin Suomea tahansa. Meille ei sellainen ratkaisu olisi ollut käytännössä mahdollinen, Iha­mäet sanovat.

Kauppiasura tuli ajankohtaiseksi vuosi sitten, kun Ihamäet saivat tiedon pari vuotta tyhjänä olleen kauppahuoneen tiloista.

– Meillä ei ollut mitään siteitä Kärkölään, mutta kiinnostuimme ja lähdimme katsomaan paikkaa. Vuoden verran kului erilaisiin valmisteluihin.

Kärkölässä Ihamäet käyvät päivittäin töissä Tammelasta saakka.

– Tarkoituksena on hankkia kakkosasunto Kärkölästä. Nyt matkaa kertyy 90 kilometriä yhteen suuntaan, Ihamäet kertovat.

Market työllistää Ihamäkien lisäksi heidän poikansa ja puolenkymmentä ulkopuolista.

– Saimme Kauppahuone Pyrhösen henkilökunnan suurelta osin uuteen kauppaan. Heidän asiantuntemuksensa on ollut korvaamatonta. He ovat osanneet arvioida, millaista tuotevalikoimaa Kärkölässä tarvitaan. Lisäksi he osasivat suositella muutamaa uuttakin ihmistä työntekijöiksi, Ihamäet kertovat

Kaupassaan Ihamäet ovat panostaneet palvelutiskiin, jota ei Kärkölässä ole ollut.

– Palvelu on ollut aina lähellä sydäntä, minkä takia koin esimerkiksi lihatiskin olevan tärkeä asiakkaille. Ihmiset ovat käyneet lihatiskin takia Hollolassa kaupassa. Moni on asiakas­palautteen perusteella toivottanut kilpailun tervetulleeksi Kärkölään.

– Tulevaisuudessa olemme perustamassa myös ­ruuan kotiinkuljetuksen, koska vanhentuva väestö ei aina kauppaan pääse. Kotiinkuljetus toimi 10–15 kilometrin säteellä Järvelästä pientä maksua vastaan. Valikoimaa pyrimme uudistamaan asiak­kaiden toiveiden mukaan, joten kaikki toivomukset ovat tervetulleita, kaup­piaat kertovat.