Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan Urheilijoiden nuoret hiihtäjät hurjassa vauhdissa

Hollolan Urheilijat -46:n nuoret hiihtäjät menestyivät mainiosti viikonloppuna Keuruulla hiihdetyissä nuorten SM-kilpailuissa. Lauantaina Leevi Passila voitti alle 17-vuotiaiden mestaruuden 12 kilometrin vapaalla, ja Frans Pylkkänen hiihti pronssille. Passila voitti toiseksi hiihtäneen Espoon Hiihtoseuran Pyry Riissasen yli 51 sekunnilla.

Sunnuntaina Hollolan Urheilijoiden joukkue, Roni-Eemil Norrbacka, Veeti Passila ja Leevi Passila, hiihti puolestaan hopealle 18-vuotiaiden 3x6 kilometrin viestissä. Seuran kakkosjoukkue, Oliver Suhonen, Frans Pylkkänen ja Antti Martikainen, oli 13:s. Mestaruuden voitti ylivoimainen ennakkosuosikki Puijon Hiihtoseura.

Leevi Passila oli tyytyväinen ja vähän yllättynytkin lauantaisen henkilökohtaisen suomenmestaruutensa jälkitunnelmissa.

– Kulku oli hyvä ja suksi oli hyvä, niin eihän siinä voi huonoa tulla, Passila totesi.

Passila hiihtää ikänsä puolesta vielä 16-vuotiaiden sarjassa, joten pääsee osallistumaan vielä ensi vuonnakin samaan sarjaan, josta jo nyt tuli mestaruus.

– Enhän mä sitä kenellekään sanonut, mutta sprintin pettymyksen jälkeen omassa mielessä oli tavoite kolmen joukkoon. Voittoa en olisi kyllä ikinä uskonut, Passila kertoi mestaruushiihtonsa jälkeen.

Sprintin pettymyksen jälkeen omassa mielessä oli tavoite kolmen joukkoon.

Leevi Passila

Kesän lisätyt harjoitusmäärät näkyivät nyt positiivisella tavalla myös ladulla.

– Kesällä nostettiin treenituntien määrää. Vammoja oli, enkä pystynyt sen takia juoksemaan, mutta rullahiihtoa tuli todella paljon, Passila kertasi.

Kuluvan kauden päätavoitteita Passilalla ovat vielä loppukeväästä Puijolla järjestettävät nuorten SM-kisat sekä Hopeasomman loppukilpailut.

Lauantain mestaruushiihtonsa jälkeen Passila ennakoi hyvää menestystä myös sunnuntain viestihiihtoon.

– Tänään oli niin hyvä panos, että kyllä odotukset ovat kovat huomiseen viestiin, hyvä joukkue tulee olemaan huomenna, Passila totesi.

Eikä hän erehtynyt, sillä viestistä HU-46:n joukkue voitti hopeaa.