Vääksyn Yhteiskoulun abit viettivät penkkareita

Vääksyn Yhteiskoulun lukion abiturientit siirtyivät viime torstaina lukulomalle. Tapahtumaa juhlittiin perinteisin penkkarimenoin, eikä karkkia säästelty.

Vuonna 2019 aloittaneen vuosiluokan opiskelua värittivät korona ja sen aiheuttamat rajoitukset. Ensimmäisenä vuotenaan he olivat noin neljä kuukautta etäopetuksessa.

– Onhan se ollut erilaista, kun on joutunut etäopiskelemaan. Lähiopetus on minun mielestäni paras vaihtoehto, mutta tästä on selvitty, sanoi Antti Turunen.

– Olen kotoisin Lohjalta ja olen ilmailulinjalta. Aluksi se ehkä vähän helpottikin, kun pääsi takaisin vanhempien luo, ja sen jälkeen se helpotti tänne muuttamista. Tietysti lähiopetus on lempparijuttu, pohti puolestaan Emil Levander.

Etäopetuksella oli myös positiiviset puolensa.

– Sen ajan pystyi käyttämään vaikka nukkumiseen, mikä aamulla meni matkustamiseen ja tällaiseen. Ja jokainen kehittyi tietotekniikan puolella, kun piti aika paljon osata käyttää tietokonetta, arvioi Turunen.

Yhteiskoulussa opiskelusta kaksikolle jäivät mieleen erityisesti kaverussuhteet.

– Aika paljon tuli samaa väkeä yläkoulusta tänne peruslinjalle. Porukka tiivistyi hyvin, Turunen kertoi.

– Pienen koulun hyödyt tulevat siinä, että kaikki tuntevat toisensa, ja olemme yhtä isoa ryhmää. Pääkaupunkiseudulla ei välttämättä olisi ollut samanlaista. Se on todella mukavaa, että kaikki ovat läheisiä kavereita, Levander hehkutti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut