Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osmo Pieski irtisanoutui Orimattilan kaupunginjohtajan virasta

Osmo Pieski on irtisanoutunut Orimattilan kaupunginjohtajan virasta. Kaupunginhallitus on myönsi hänelle eron maanantaina.

Pieski ja Orimattilan kaupunginhallitus ovat yhteisissä neuvotteluissaan päätyneet siihen, että Pieskin palvelussuhde Orimattilan kaupunkiin päättyy. Pieski aloitti Orimattilan kaupunginjohtajana vuonna 2010.

Pieskin virkasuhteen päättämisessä noudatetaan kaupunginjohtajan johtajasopimusta.

– Poliittisten ryhmien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen on yhdessä tultu siihen tulokseen, että tehty ratkaisu on tässä tilanteessa paras mahdollinen, niin kaupungin kuin työnsä päättävän kaupunginjohtajan kannalta. Asiasta on keskusteltu osapuolten kesken hyvässä hengessä ja asiassa on menetelty johtajasopimuksen mukaisesti. Käynnistämme myös uuden kaupunginjohtajan rekrytoinnin hyvin nopeasti, sanoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Keskevaari (kok.) osapuolten lähettämässä tiedotteessa.

– Haluan kiittää kaupungin henkilöstöä, päättäjiä, sidosryhmiä ja kuntalaisia yli 11 vuoden yhteistyöstä kaupunginjohtajana Orimattilassa. On tärkeää, että kaikki menevät nyt tästä eteenpäin, kommentoi Osmo Pieski tehtyä ratkaisua samaisessa tiedotteessa.

Osapuolet kiittävät toisiaan kuluneista vuosista, mutta eivät tiedotteen mukaan kommentoi asiaa enempää.

Orimattilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ville Erola (ps.) oli valitun linjan mukaisesti niukkasanainen uutisesta.

– Siinä on oikeastaan tiedotteessa se, mitä halutaan kommentoida.

Erolan mukaan uuden kunnanjohtajan hakua aletaan pohjustaa ensi viikolla.

Pieskiä sijaistaa kaupunginjohtajana talous- ja konsernijohtaja Päivi Suikkanen.

Tiistaina puolilta päivin Pieski kertoi Facebook-päivityksessään siirtyvänsä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän avoimeen hallintopäällikön virkaan määräaikaisesti 31.3.2023 saakka. Juttua on muokattu 22.2.2022 kello 13.16. Lisätty Ville Erolan kommentit ja Osmo Pieskin siirtyminen hyvinvointikuntayhtymän palvelukseen.