Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HC Giantsilla on vielä ohut oljenkorsi Suomi-sarjan karsintojen välttämiseen

Hollolaisen HC Giantsin tilanne jääkiekon Suomi-sarjassa ei taulukon perusteella näytä tekemättömältä paikalta, kun runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua. Hollolalaisilla on karsijan paikalta sijalta 13 vain neljän pisteen takamatka ”turvassa” sijalla 12 olevaan S-Kiekkoon.

Jättimäinen vuori on kuitenkin kiivettävänä, kun lopuista otteluista neljä pelataan vieraissa ja vastustajista neljä on sarjan top5-joukkueita.

– Ihan huippupelit pitää pelata, että pisteitä saadaan. Pääasia on nyt, että saataisiin porukka terveeksi, toteaa Giantsin päävalmentaja Arto Remes.

Hän viittaa siihen, että viime viikonloppuna Giantsin kaksi ottelua siirrettiin.

– Joukkueeseen iski korona heti Kotkan-reissun jälkeen. Oli viisi kaveria koronassa, Remes valaisee.

Suomi-sarja ehti olla joulu-helmikuussa lähes kaksi kuukautta tauolla, kunnes mainittu vierasottelu Kotkan Titaaneja vastaan päästiin pelaamaan, tuloksena 7–3-tappio.

– Käytiin muutamia kertoja ulkojäilläkin Heinsuolla, Remes paljastaa joukkueen repaleisesta harjoittelusta.

Ennen paussia Giants ehti katkaista pitkän tappioputken voittamalla Raahe-Kiekon 5–1.

– On harmi, että tauko tuli juuri siihen kohtaan.

Tiistaina joukkue pääsi jatkamaan harjoittelua tulevaa viikonloppua varten.

– Ihan hyvä tunnelma ja intoa joukkueessa on, kun melkein kaksi kuukautta on oltu pois.

Lauantaina Hollolaan vieraaksi saapuu sarjakakkonen D-Kiekko.

– Liikkuva porukka, kuten Jyväskylän joukkueet ovat aina kaikki, Remes tietää.

Alkukauden kohtaamisessa pisteet jäivät Keski-Suomeen maalein 5–3.

– Niillä on niin iso kaukalo, että se tuntuu ihan lentokentältä. Kun he tulevat tänne meidän pieneen kaukaloon, niin se on meidän valtti, Remes uskoo.

Pisintä oljenkortta Giantsille tyrkytetään heti sunnuntaina, kun joukkue matkustaa juuri päävastustaja S-Kiekon vieraaksi Seinäjoelle. Tämänkin kauden sijoitukset ratkaiseva pistekeskiarvo on nyt S-Kiekon eduksi 0,81 vastaan 0,62, mutta kun otteluita on pelattu yhtä paljon, voi tilannetta seurata sarjapisteinkin, jotka ovat 17–13.

– Se pitäisi ehdottomasti voittaa, kaikki mahdollisuudet siihen ovat.

Puhtaalla vierasvoitolla ero voi siis kaventua kolmella, ja kun joukkueet viimeksi kohtasivat lokakuussa, oli Giants voittoputkessa kauden parhaassa vireessään kaataen seinäjokiset 7–1.

Giantsin joukkue muuttui tauon aikana, kun ulkomaalaiset Dylan Scriver, Alex DiBacco ja Cory King lähtivät, ja kauden kesken jätti Jeremias Koskipalokin.

Uusina pelaajina mukaan tulivat Alex Scheiman, Joona Hiltunen, Severi Konttinen, Casper Vuorinen, Aaro Yli-Heikkilä.

– On se jonkin verran merkittävä muutos, ihan kelpo suoritus nähtiin heiltä Kotkassa.

– Varsinkin puolustuspää on Hiltusen ja Scheimanin johdolla eri kaliiberia nyt kuin aikaisemmin. Jos Joona olisi pelannut koko kauden, olisi sarjan parhaimpia pakkeja, Remes arvioi.

Harjoituksissa on terästetty oman alueen maalinedustan ja keskustan puolustamista.

– Omassa päässä on tullut hirveän paljon virheitä. Melkein yhdeksänkymmentä prosenttia maaleista meille tehdään siitä edestä. On harjoiteltu, että pelataan ei vain miestä vaan myös maila pois tilanteesta.

– Aika monessa hävityssä pelissä ollaan voitettu ykkössektorin maalintekotilanteet, ja silti hävitty maalilla tai kahdella. Kärkipään kavereita ykkös-kakkoskentistä on ollut loukkaantuneina, Remes summaa kauden kokonaiskuvaa.