Heinäsuon kesäteatterin näytelmässä on valheita farssin täydeltä

Farssi hyvästä miehestä on Heinäsuon teatterin farssimainen komedia, jonka keskiössä on keski-ikäinen mies Tuomo ( Raimo Hauta-aho). Hän on muuttanut ex-vaimonsa Roosan ( Paula Viinikka) luota pois jättäen taakseen murrosikäisen poikansa Valtterin ( Erkki Soininen).

Eräänä päivänä Tuomo saa tiedon, että hänen poikansa on karannut ja on tulossa isänsä luokse. Tuomon, joka on muuttanut hätävalheen turvin kotoaan pois, on pakko keksiä hätäsuunnitelma. Sen toteuttamiseen Tuomo saa apua naapurin Ullalta (Mervi Valtanen) ja tämän alusvaatteilta.

Farssi hyvästä miehestä tuo Tuomon kotiin myös uteliaan talonmies Jykän ( Kari Lapinlampi), maksullisen naisen Miss Ford Escortin ( Helena Tuominen) sekä hänen turvamiehensä Ladan ( Pekka Järvinen).

Kuten arvata saattaa, hätäsuunnitelma alkaa rakoilla hyvin nopeasti. Valheita paikkaillaan valheilla, ja uusien hahmojen ilmestyttyä taloon syntyy aina tarve keksiä lisävalheita entisten päälle.

Lopputuloksena on vauhdikas farssikomedia, joka tuottaa liukuhihnalta toinen toistaan hullunkurisempia tilanteita ja väärinymmärryksiä. Näytelmä ammentaa aiheitaan perhe-elämän laajasta kirjosta unohtamatta kiusallisia asioita, kuten farssin tyyliin sopii.

Näytelmän huumori on suunnattu aikuiseen makuun.

Näytelmän harjoittelu oli ohjaaja Väinö Wecströmin mukaan haastavaa koronan takia, mutta viime torstain näytökseen perusteella vaikeudet oli voitettu.

– Harjoittelu alkoi rajoitusten aikana. Kaikki näyttelijät eivät voineet olla samassa tilassa samaan aikaan. Kaikilla oli maskit, ja ilmaisu maskien kanssa on hieman rajoittunutta. Rajoitusten poistumisen jälkeen tämä on ollut yhtä ilotulitusta, Weckström kertoo.

Torstain esitys soljui yskimättä eteenpäin ja näyttelijät ottivat ilon irti farssista. Erityisesti Hauta-ahon paikoitellen tuskainen performanssi valheiden luomassa kaaoksessa taiteilevana Tuomona oli vakuuttava.

– Heinäsuon näytelmäpiirillä on pitkät perinteet. Siellä nähdään vanhoja kunnon konkareita, jotka ovat tehneet teatteria jo vuosikymmeniä. Se on nautintoa, ohjaaja Weckström iloitsee.

– Teatteri on siitä hieno laji, että koskaan ei ole samanlaista esitystä. Kaikki tapahtuu siinä hetkessä. Se hioutuu. Koko ajan tulee tiukempaa tavaraa.

Näytelmän on käsikirjoittanut Antti Hopia.

Farssi hyvästä miehestä esitetään Heinäsuon Suojapirtissä (Heinäsuontie 378) vielä 3.4. kello 15–16.40, 5.4. kello 19–20.40, 7.4. kello 19–20.40 ja 10.4. kello 15–16.40.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut