Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taiteilijanalkujen taidenäyttely Taidevintissä

Aurinkovuoren koululaiset ovat vuoden mittaan työskennelleet erilaisten kuvataidetöiden parissa, joita on ollut esillä Asikkalan Taidevintissä. Taiteen Lumo -näyttelyssä on ollut muun muassa vesiväritöitä, grafiikkaa ja keramiikkaa sekä henkilökunnan kipsinaamioita. Näyttely oli viime viikolla kolme päivää yleisölle auki, mutta koululaiset ovat itse käyneet siellä luokittain parin viikon ajan.

– Innostuimme ideasta järjestää näyttely Taidevintillä, jotta saisimme näyttelylle aidot puitteet. Iloksemme myös Asikkalan taiteilijaseura ilahtui taidenäyttelyajatuksesta, ja seuran johtokunta päätti yksimielisesti tukea koulumme taidenäyttelyideaa ja antoi Taidevintin veloituksetta koulun käyttöön näyttelyä varten, Aurinkovuoren koulun englannin opettaja Mikaela Suni-Salo Hyvä-tiimistä kertoo.

Idea on ollut myös nuorten mieleen.

– Kyllä se on aika hieno juttu. Tästä se lähtee pienin askelin, kertoo pienestä lähtien taidetta harrastanut 6.-luokkalainen Nelli Savolainen, joka haluaisi päästä pitämään omia näyttelyitä tulevaisuudessa.

– Minun mielestäni on ihan kiva, komppaa puolestaan taiteilijan uraakin harkinnut 6.-luokkalainen Isabella Salo.

Aurinkovuoren koulussa on haluttu panostaa taiteeseen.

– Kokonaisvaltainen hyvinvointi on ollut koulumme teemana viime vuodet. Esimerkiksi liikkumisen lisäämiseen olemme panostaneet, mutta halusimme antaa myös taiteellisuudelle enemmän tilaa ja näkyvyyttä. Siksi Hyvä-tiimi ryhtyi syksyllä suunnittelemaan tälle lukuvuodelle oppilaiden ja luokkien yhteisöllistä taidenäyttelyä, Suni-Salo pohjustaa.

Näyttelyllä tavoiteltiin myös yhteisöllisyyttä korona-arkea värittämään.

– Taidenäyttely tarjosi mahdollisuuden toteuttaa yhdessä jotakin myönteistä ja mukavaa, tarvittaessa hyvinkin korona-turvallisesti. On ollut ilo voida tarjota myös oppilaiden perheille mahdollisuus päästä tältä osin tutustumaan koulun toimintaan, kun perheiden osallistuminen muuhun koulun toimintaan on koronan takia jäänyt vähälle.

– Taidenäyttelylle löytyi muitakin perusteita. Taiteen tekeminen tai kuvataiteen kokeminen irrottavat meidät arjen kiireistä ja maailman murheista, ainakin hetkeksi, Suni-Salo tuumaa.

Näyttelyssä oli myös järjestetty yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa vapaaehtoinen keräys Ukrainan tukemiseksi.