Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HC Giants tippui Suomi-sarjasta – ”Kausi oli aika sekamelskaa”

HC Giantsin neljä vuotta kestänyt taival jääkiekon Suomi-sarjassa päättyi viikonloppuna karsintoihin, joiden lopputulemana oli neljä häviötä, nolla pistettä ja maaliero 6–29.

– Tietysti se pettymys on, että tiputtiin Suomi-sarjasta kakkosdivisioonaan. Sitten taas toisaalta jos ollaan realistisia, niin kyllähän kausi kokonaisuudessaan oli aika sekamelskaa meillä, toteaa Giantsin general manager Kari Mäkitalo.

Suomi-sarjan karsintalohkossa Giants pelasi kaksi tasaväkistä tappiota naantalilaista VG-62:sta vastaan (3–5 ja 3–4), mutta ei mahtanut mitään lempääläiselle LeKille (0–5 ja 0–15), joka nousee Suomi-sarjaan toisen karsintalohkon Lapuan Virkiän ohella.

– Me lähdettiin tappelemaan sarjapaikasta kynsin hampain niillä pelaajilla, jotka saatiin jalkeille. Selkeä tavoite oli, että pelattaisiin Suomi-sarjaa tulevallakin kaudella.

– LeKille täysi tunnustus, että kyllä niillä hyvä joukkue oli, neljä hyvää kentällistä ja seurana kova kiima nousta ylöspäin sen niiden konkurssin jälkeen. Ovat tehneet hyvää duunia kolmosesta lähtien, Mäkitalo näkee.

Giantsin tarina joka tapauksessa jatkuu.

– Ei tässä olla pensseleitä santaan heittämässä. Lähdetään uutta joukkuetta rakentamaan kakkosdivariin, ja kahden vuoden tavoitetta, että sitten taistellaan taas uudestaan Suomi-sarjan paikasta.

Joukkue II-divisioonaan on Mäkitalon mukaan ilmoitettava 29.4. mennessä.

– Se tullaan tekemään, ja pelaajakartoitukset tulevan kauden osalta aloitetaan pääsiäisen jälkeen.

Sekamelskan soppa alkoi HC Giantsilla muhia kauden puolivälissä. Tammikuussa koko sarja laitettiin koronatauolle, jonka aikana ja epävarmuuden keskellä Giantsin ulkomaalaispelaajat palasivat kotimaihinsa. Kun helmikuussa pelit jatkuivat, oli Kotkan-tuliaisina koronatartunta.

– Siinä tartuntabuumissa ollaan tavallaan vieläkin. Kuusi, seitsemän pelaajaa sairastui koronaan ja jälkitauteihin, että oli keuhkot kipeänä, ja kun lähti urheilemaan, ei saanut kunnolla happea.

Yksi pelaajista joutui Mäkitalon mukaan keuhkotulehduksen takia sairaalaan ja tiputukseen kymmeneksi päiväksi, mutta on päässyt kotiin ja saa nyt lääkitystä.

– Se oli oppitunti meille, tehtiin selkeä päätös, että jos vähänkin tuntuu kipeältä, niin turha lähteä tekemään jälkitauteja itselleen. Ei kuitenkaan terveyden uhalla mitään riskeerata.

– Sitten oltiinkin siinä pisteessä, että saatiin kymmentä pelaajaa peleihin kasaan. Kyllähän sen lopputuloksen tietää, ettei tuollaisella pelaajamäärällä pysty kuin vähän viivyttämään ottelun lopputulosta.