Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seniorikeskus Olo avattiin Vääksyssä

Seniorikeskus Olon avajaisia päästiin viettämään viime perjantaina Vääksyn Terveystiellä. Senioreille suunnattu yhteinen olohuone sijaitsee osoitteessa Terveystie 1 C. Rakennus tunnetaan Asikkalassa yleisesti Oltermannina.

Olo on uusi konsepti, joka on toiminut jo jonkin aikaa. Tarjolla on oleskelutilan lisäksi kompakti kuntosali pukuhuoneineen sekä rauhalliseen keskusteluun tarkoitettu takkahuone.

Senioriohjaaja Annukka Tuominen luonnehtii Oloa kohtaamispaikaksi.

– Seniorikeskus on auki joka päivä aamu seitsemästä iltapäivän kello kolmeen. Tänne voi tulla vapaasti vaikka vain lukemaan päivän lehden, kuntoilemaan kuntosalille tai keittämään kahvia ja juttelemaan.

– Ravintola Mylläri tarjoaa lounasta eläkeläisille pientä maksua vastaan, Tuominen kertoo ja korostaa, ettei tarvitse olla vielä eläkkeellä, jos haluaa poiketa tutustumaan talon tarjontaan.

Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbackan tervehdyssanojen jälkeen hyvinvointikoordinaattori Marja Koivisto valotti Seniorikeskus Olon tarjontaa.

– Jos tulee vaikka kuntosali Puhtiin treenaamaan, voi jäädä lounaalle. Tarkoitus on tarjota vapaata yhdessäoloa. Tiistaisin ja torstaisin tarjolla on myös ohjattua toimintaa. Lisäksi apua digiasioissa on saatavilla, Koivisto kertoo.

Seniorikeskus Olossa on pyritty kodinomaisuuteen, luomaan viihtyisä tila, jonne voi tulla matalalla kynnyksellä mukaan. Rauhoitttumiseen tarkoitettu takkahuonetila on juuri sisustettu ja pienoistakkakin on tarkoitus saada lähiaikoina. Asiakkaiden toiveita kuunnellaan ja uutta toimintaa kehitetään. Lautapelit, levyraati ja tuolijumppa kuuluvat jo ohjelmaan.

Olossa työskentelee myös kaksi alan opiskelijaa, Karoliina Inha ja Sauli Koskinen. Lisäksi kunnan liikunnanohjaajat auttavat kuntosalilla tarvittaessa.