Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salpis valmistautuu finaaleihin, Hollolassa pelataan sunnuntaina

Hollolan Salpiksen värikäs pudotuspelikevät huipentuu lentopallon 2-sarjan finaaleihin, joihin joukkue on tähdännyt jo pitkään.

Viime viikonloppuna Salpis päihitti välierissä kuopiolaisen Puijo Wolleyn juniorijoukkueen puhtaasti otteluvoitoin 2–0, ja jo silloin päävalmentaja Kalle Tolvanen totesi, ettei näin tärkeitä otteluita ole Hollolassa pelattu vuosiin.

Tulevana viikonloppuna finaaleissa vastaan asettuu Raision Loimu.

– Kyllä minä siihen isot panokset lyön, ja toivon, että siitä tulisi kiihkeä kamppailu puolin ja toisin, Tolvanen ennakoi maanantaina.

Raision Loimu on varsin tunnettu nimi kotimaisen lentopallon huipulta, mutta nyt kyseessä on luonnollisesti seuran kakkosjoukkue, joka koostuu juniori- ja aikuispelaajista.

Alkuviikosta Tolvasen tiedot vastustajasta perustuivat lähinnä nimilistaan. Loimun Miikka Puranen ja Aatu Vihola ovat ns. liigapassi-pelaajia, jotka voivat pelata myös Mestaruusliigassa.

Tilastojen perusteella Loimun pisteidenteko on jakautunut Salpista tasaisemmin usealle pelaajalle.

– Luotan ja keskityn siihen, että oman joukkueen peli on kunnossa, ja se ratkaisee ottelun, Tolvanen uskoo.

– Joukkue on henkisesti valmis, pelaajat haluavat voittaa jokaisen matsin. Se työn määrä mikä tehdään voiton eteen on hienoa nähdä joukkueesta.

Pudotuspelien aiemmilta kierroksilta tutusti kahdella voitolla yltää mestariksi, mutta pelijärjestelmä muuttuu siten, että jos voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan 1–1, pelataan jatkoerän sijaan kokonainen kolmas ja ratkaiseva ottelu.

Finaalisarja alkaa lauantaina Raisiossa, ja jatkuu sunnuntaina Hollolassa. Mahdollinen kolmas osaottelu olisi Hollolassa viikkoa myöhemmin.

– Olemme ykkössijoitettuna rankingissa, joten saamme valita ottelujärjestyksen. Teemme aina niin, että otetaan katkaisupeli kotihalliin, Tolvanen selventää.

Viikon aikana Salpis valmistautuu kevyesti harjoitellen.

– Enemmän tässä parannellaan paikkoja. On sen verran kokenut porukka, niin siellä on vaivaa olkapäässä ja polvessa. Rauhakseltaan treenataan pari kertaa, lähinnä pallokosketuksia, ei ihmeellisyyksiä.

Puijo Wolleyta vastaan pelattuja otteluita värittivät kokoonpanomuutokset. Vierasottelun Salpis väänsi voitoksi eräluvuin 3–2 saatuaan matkaan vain seitsemän pelaajaa. Kotiottelussa puolestaan Salpis jyräsi 3–0-voittoon 11:llä pelaajalla, mitä helpotti PuWon pelaaminen ilman liberoa.

Pelaajamäärän iso vaihtelu on valmennuksellinen haaste, Tolvanen myöntää.

– Pelin rikkomista vaihdoilla ei pysty tekemään, kun on seitsemän miestä. Kahdeksan on se minimi tavallaan, että uskaltaa liberoa peluuttaa.

Pelaajavaihto seisauttaa pelin normaalin rytmin hetkeksi.

– Sillä saadaan monesti sellaista, että vaihdosta tullut pelaaja onnistuu heti jossain hyökkäyksessä, tai saadaan hetkellinen aikalisä peliin, että ehditään keräämään ajatuksia ja voimia seuraavaan palloon.

– Monesti kaveri (vastustaja) on syöttänyt aikalisän jälkeen verkkoon. Seuraan sitä paljon, että jos on nuori pelaaja syöttöviivalla, niin usein se fokus vähän hajoaa aikalisän jälkeen, Tolvanen sanoo.

Lentopallon miesten 2-sarjan toinen finaaliottelu Salpis–Loimu (Raisio) sunnuntaina 1.5. kello 15 Salpahallissa. Mahdollinen kolmas osaottelu lauantaina 7.5. Salpahallissa.