Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cicapo sai katsojienkin jalat lyömään tahtia Orimattilassa

Helmikuussa peruutetut vanhojen päivän tanssit saatiin vihdoin tanssittua viime torstaina täpötäydellä Orimattila Areenalla.

Tunnelma Orimattila Areenalla oli iloinen ja huojentunut. Helmikuussa koettu pettymys vanhojen tanssien peruuntumisesta vaihtui viimein torstaina tyytyväisyyteen. Sitä paitsi kevätaurinko korosti upeita tanssiaispukuja entisestään.

– Totta kai harmitti helmikuussa, kun olimme harjoitelleet kaikki tanssit valmiiksi, eikä tansseja sitten järjestettykään, kertoo ensi kevään abiturientti Karoliina Karjalainen.

– Toisaalta ei olisi ollut kiva järjestää tansseja, jos ei sinne kuitenkaan olisi päässyt yleisöä, hän pohtii.

Torstaina oli edessä kolme esitystä. Koululaisnäytökset aamu- ja iltapäivällä sekä perheenjäsenille tarkoitettu iltaesitys.

– Ei oikeastaan jännitä ollenkaan. Meillä on ollut kolmet harkat ja kenraali, joten tanssit ovat kyllä hallussa, Karoliina sekä hänen tanssipartnerinsa Eeli Kaikko vakuuttavat ennen esityksiä.

Liikunnanopettajien Tuija Luumin ja Sami Virkkalan hiomat tanssiesitykset sujuivatkin ilman kompurointeja. Reilun 30 tanssiparin joukosta ei erottunut ensimmäistäkään kankikaikkosta, vaan tanssiaskeleet sujuivat kuin virta purossa.

– Yhteisöllisyys on oikein aistittavissa, kun pari viimeistä vuotta on jouduttu elämään niin poikkeuksellisissa oloissa, Tuija Luumi iloitsi onnistunutta esitystä.

– Uskon, että nuoret ovat myös todella tyytyväisiä siihen, että pääsevät esiintymään yleisölle. Se ei olisi helmikuussa onnistunut.

Liikunnanopettajilla ainakin on perinteisten tanssien askelkuviot painuneet selkeästi mieleen, sillä viime syksynä tanssittiin viime vuoden kakkosten vanhojen tanssit.

– Täytyy myöntää, että vanhojen tansseja on tullut riittävästi harjoiteltua, Luumi naurahtaa.

Poloneesin jälkeen avaustanssina nähtiin salonkivalssi, josta käytetään myös kuviovalssi-nimitystä.

Cicapo on vanhoista tansseista vauhdikkain ja reipashenkisin salty dog ragin sekä countryhenkisten Virginia reelin ja Cripple creekin ohella.

Uudempiin esityksiin lukeutuu Trio Töykeiden sovitus Vanhoja poikia viiksekkäitä -kappaleen tahdissa tanssittu herkkä ja kaunis Petrin piirivalssi.

Vanhojen tanssien aatelia on 1800-luvun puolivälistä lähtöisin oleva espanjalainen salonkitanssi pas d’Espagne.

Tanssiaistilan lavasteet olivat lukion lavastekurssilaisten käsialaa.

– Etukäteen jännitti vähän, mutta tosi hyvin tanssit sujuivat, Nea, Sanni, Lotta ja Ada kertoivat iloisina tanssien jälkeen.

– Illalla on ihana esiintyä, kun vanhemmat tulevat paikalle katsomaan, nuoret naiset iloitsevat hameen helmat hulmuten.