Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastola-viikko tarjoaa koko perheen tapahtumia, elävää musiikkia, autosuunnistusta ja puheyhteyden päättäjille

Maanantaina alkavaa Nastolan nimikkoviikkoa vietetään nyt 26. kerran. Tapahtumia on pitkin ensi viikkoa sunnuntaihin asti.

Nastola-päivää vietetään jälleen maanantaina 9. toukokuuta, ja se aloittaa samalla Nastola-viikon, jota vietetään nyt 26. kerran. Perinnettä jatkaa Lahden niin kutsuttu Itäinen kumppanuuspöytä, uusi yhteistyön ja osallistamisen malli, johon vuosi sitten kutsuttiin henkilöitä alueen asukkaiden keskuudesta, sekä muun muassa yhdistyksistä, yrityksistä ja seurakunnista.

Nastola-viikko tuo hyvää mieltä asukkaille, ja luvassa on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Viikon järjestäjinä ovat kumppanuuspöydän ohella alueen yhdistykset, seurakunnat, Nastolan kirjasto sekä muut toimijat.

Nastola-päivän ja samalla viikon ensimmäinen tapahtuma on Uudenkylän seurantalolla (Sähkötie 2) järjestettävä koko perheen Juhlavuoden kevät! -tapahtuma maanantaina 9.5. kello 16–20. Itäinen kumppanuuspöytä on mukana Kerro Pois! -kahvittelun ja keskustelun merkeissä kello 17–19 välillä.

Lapsille on lisäksi keppihevosrata, kierrätyskisa, toimintapiste lampaineen sekä rytmikäs liikuntatuokio, ja avoin mölkkyturnaus illan päätteeksi.

Perhetapahtuma on myös Villähteen kyläyhdistyksen järjestämä Koko kylän kevätrieha lauantaina 14.5. kello 13–16 Erstan puukoululla (Kärrytie 7), jossa on tarjolla elävää musiikkia, sambaesitys, kyläläisten kirpputori, luento Villähteen vanhoista paikannimistä, grilliherkkuja, mölkkyä sekä jääkiekon ystäville kiekon laukomista tutkaan.

Elävää musiikkia on sisältyy viikkoon enemmänkin näin korona-ajan hiljaiselon jälkeen. Bluespoikien soinnuista ja tarinoista voi nauttia maanantaina 9.5. kello 18 Nastolan kirjastolla.

Keväisiä lauluja pääsee laulamaan yhteislaulutilaisuudessa torstaina 12.5. kello 17.30 Nastolan seurakuntatalolla (Immiläntie 2). Kahvion tuotto menee Yhteisvastuukeräyksenä nuorten tukemiseen.

Parhaita euroviisuja vuosien varrelta puolestaan soitetaan perjantaina 13.5. kello 19 Liike- ja yrityskeskus Korilla (Puusepänsali, Koritie 2). ”Koriklubissa” on luvassa aikuisille myös muuta hitti- ja tanssimusiikkia, sekä viisudrinkkejä ja herkullisia tapaksia.

Nastola-viikolla voi myös tavata poliittisia päättäjiä tiistaina 10.5. kello 18–20 Nastolan kirjastossa. Asukkaiden kanssa keskustelemassa ovat tuolloin kaupunginvaltuutetut Sonja Falk, Jouni Kaikkonen, Anna Kaisa Kupiainen, Marju Markkanen, Toni Putula ja Martti Talja.

Uusiin ihmisiin voi tutustua kahvittelun merkeissä torikahvilla Rakokiven torilla torstaina 12.5. klo 11–15. Nastolan Apteekki mittaa verenpaineita kello 10–13.30.

Samana iltana torstaina 12.5. Rakokiven torilla käynnistyy iltakirpputorikausi klo 17–20. Paikat ovat maksuttomia. Pop-up -myyntiä voi tehdä suoraan autosta, tai ottaa mukaan pöydän ja rekin.

Nastola nimikkoviikko tarjoaa lisäksi kulttuurikokemuksia eri muodoissaan. Helena Haltin Luovuuden lähteellä -taidenäyttelyssä Villähteen Korilla on esillä maalauksia, digitaalista grafiikkaa ja runoja keskiviikkona 11.5. kello 14–18.

Taidekeskus Taarastissa on 5.–29.5. esillä omaperäisen nykykansantaitelijan Vesa Huumosen elämäntyönäyttely kello 12–17 (keskiviikosta sunnuntaihin).

Nastolan kesänäyttelyn etkot, kudontatöiden näyttely ja pop-up -kahvila on avoinna 7.–15.5. klo 12–17 Voimalassa (Ruokotie 2).

Suunnistamista ja etsintää on tänä vuonna tarjolla monella tapaa. Perinteiset Nastolan Terän iltarastit käynnistyvät keskiviikkona 11.5. kello 17–19 Pajulahden maastoissa (Pajulahden jäähalli).

Lions Club Nastola toteuttaa leikkimielisen autosuunnistuskilpailun perheille ja kaveriporukoille Nastolan alueella sunnuntaina 15.5. kello 12 (Tokmannin parkkipaikka, Kauppakaari 1). Rastit annetaan kuvavihjeinä, ja rasteilla on tieto- ja taitokilpailutehtäviä.

Matti Oijala opastaa metallin etsintään maanantaina 9.5. klo 16 Uudenkylän uimarannalla (Kuoppalantie). Ersta-Villähde alueella voivat asukkaat etsiä ja kerätä roskia ympäristöstä keskiviikkona 11.5. koko päivän ajan. Täydet säkit kerätään keruupaikoille.