Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Larsson äänestettiin Orimattilan uudeksi kaupunginjohtajaksi

Vasta valittu kaupunginjohtaja tavoitettiin majavia bongaamasta. Larsson toivoi voivansa aloittaa uudessa työssään mahdollisimman pian.

Kaupunginvaltuusto äänesti maanantaina Kalle Larssonin (s. 1975) Orimattilan uudeksi kaupunginjohtajaksi. Vuodesta 2014 lähtien Tammelan kunnanjohtajana työskennellyt Larsson päihitti kaupunginjohtajan vaalissa kilpakumppaninsa Pirre Seppäsen äänin 23–10. Seppänen työskentelee Siikalatvan kunnanjohtajana.

Ennen Tammelan kunnanjohtajan virkaa Larsson työskenteli Toivakan kunnanjohtajana vuosina 2012–2014. Tätä ennen hän työskenteli Varsinais-Suomen maakunnan erikoissuunnittelijana. Vuosina 2003–2004 Larsson toimi Kokoomusnuorten pääsihteerinä.

Orimattilan kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli kaikkiaan 24 henkilöä, joista 19 oli varsinaisia hakijoita ja viisi suostumuksensa antaneita. Virka tuli haettavaksi, kun Orimattilaa vuodesta 2011 lähtien johtanut Osmo Pieski irtisanoutui helmikuun lopulla ja siirtyi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän määräaikaiseksi hallintopäälliköksi.

Valtuusto sai Larssonin etäyhteyden päähän heti valinnan ratkettua.

– Iso kiitos luottamuksesta. Yli 15 vuotta suomalaista kuntakenttää neljässä eri maakunnassa seuranneena, voin todeta, että teidän prosessinne, ja se minkälaisen ryhmän saitte ehdokkaita uudeksi kaupunginjohtajaksi, niin se on erittäin kova. Voitte olla oikeasti erittäin ylpeitä siitä, että kaupunki on niin vetovoimainen, että moni kokenut ja osaava johtaja halusi tulla teille kaupunginjohtajaksi, Larsson kehui kaupungin rekrytointiprosessia.

Ammatillisesti suurin haaveeni on toteutunut noin kymmenen minuuttia sitten, enkä ole koskaan nähnyt majavaakaan.

Kalle Larsson

Larsson totesi sudenpentujen lupausta mukaillen tehdä kaupunginjohtajana parhaansa.

– Mutta niin kuin tiedätte, niin ei yksi ihminen oikeasti mitään saa aikaiseksi. Se on se joukkue ja se palo menestyä, joilla niitä ihmeitä tehdään ja vastataan tämän ajan haasteisiin. Olen nimenomaan joukkuepelaaja ja haluan rakentaa niin teidän kuin kaikkien kaupunkilaisten kanssa tätä kaupunkia, johon pääsen töihin.

Larsson toivoi pääsevänsä aloittamaan uudessa työssään mahdollisimman nopeasti.

– Ja ehkä joku ihmettelee, miksi olen toukokuussa villapaidassa. No, sen takia, että noin 300 metrin päässä virtaa joki, ja joen varressa on majavia. Tänä yönä pyydetään majavia kameran kautta, ja jos onni käy, niin tulee kaksoislottovoitto; ensin ehkä ammatillisesti suurin haaveeni on toteutunut noin kymmenen minuuttia sitten, enkä ole koskaan nähnyt majavaakaan, Larsson kevensi etäyhteyden välityksellä.

– Tässä olisi jo helppo tarttua niin moneen asiaan, mutta ehkä nyt hetki otetaan happea ja mietitään, mitä ihmettä tässä juuri tapahtui.

Maanantainen valtuuston kokous linjasi kaupunginjohtajan valinnan lisäksi muitakin Orimattilan tulevaisuuden kannalta tärkeitä asioita. Hyväksytyksi tuli kaupungin strategia vuoteen 2025 saakka. Sen mukaan Orimattilan visio vuonna 2030 on, että elävät kylät ja kaupunkikeskusta houkuttelee asukkaita, yhteistyökumppaneita ja kaupallisia palveluja sekä toimii käyntikorttina vierailijoille osana Lahden seudun aluekeskuskehitystä, porttina Lahden seudun ja Uudenmaan risteyskohdassa. Tasapainoinen talous mahdollistaa laadukkaat lähipalvelut. Kaupunki työantajana on työhyvinvoinnin ja ammatillisen etenemisen edelläkävijä. Orimattila on kannattava siirto.

Kaupungin päämäärät ovat seuraavat: Orimattilassa on asioihin vaikuttavat, hyvinvoivat asukkaat ja yhteisöt, Orimattilan elävä

kaupunkikeskusta sekä viihtyisät kylät houkuttelevat asukkaita, palveluita ja tapahtumia, Orimattilan tasapainoinen kuntatalous mahdollistaa kaupungin elinvoiman ja on itsenäisen aseman perusta, Orimattila on houkutteleva paikka yrittää, Orimattila on hyvin verkostoitunut ja haluttu kumppani, Orimattila on tunnettu, kiinnostava ja työntekijöistään huolehtiva, luotettava kuntatyönantaja.

Lisäksi valtuusto merkitsi tiedokseen kaupungin hyvinvointiraportin 2021. Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmä teki aloitteen kaupungin koulunkäyntiavustajien nimekkeen muuttamisesta koulunkäynninohjaajiksi ja esitti osaamisen vahvistamista ja osaamistarpeen selvittämistä mahdollisimman monialaisen osaamisen varmistamiseksi opetuksessa.