Järvelän Jäppärä juhli 50-vuotista taivaltaan pelaamalla

Tarinan mukaan Järvelässä täytyy olla Jäppärä, koska Tampereella on Tappara.

Palloilulajeihin erikoistunut kärköläläinen urheiluseura Jäppärä vietti viikonvaihteessa 50-vuotisjuhliaan. Seuran nimihistoria on hauska. Kerrotaan, että Järvelässä asunut perustajajäsen Kari Alhonen päätyi nimeen pohtimalla asiaa näin: ”Koska Tampereella on Tappara, täytyy Järvelässä olla Jäppärä.”

Seura siis perustettiin vuonna 1972. Jäppärän lajivalikoima on vaikuttava, siihen kuuluvat jalkapallo, futsal, salibandy, kaukalopallo, jääkiekko ja frisbeegolf.

– Toimintaa on sen verran, että vapaaehtoisia työntekijöitä erilaisiin tehtäviin tarvitaan koko ajan, vetoaa Jäppärän puheenjohtaja Jani Kuronen.

Salibandyllä on suhteellisen suuri osuus seuran toiminnassa. Lauantain juhlapäivänäkin Järvelän uudessa liikuntahallissa järjestettiin säbä-näytöksiä, joissa vastakkain oli Jäppärän tyttö- ja poikajoukkueita. Jäppärän riveissä onkin ilahduttava määrä tyttöjä, puheenjohtaja toteaa.

Vapaaehtoisia työntekijöitä erilaisiin tehtäviin tarvitaan koko ajan.

Jani Kuronen

– Tässä Kärkölän lähialueilla ei ole moniakaan salibandyn tyttöjoukkueita, mutta Jäppärässä niitä on kaksi.

Salibandyn lisäksi liikuntahallissa järjestettiin myös poikien jalkapallonäytös, jossa pelasivat P13-sarjan jalkapalloilijat. Jalkapallossa vietettiin myös eräänlaista yhteisjuhlaa, sillä hieman vanhemmat Jäppärän jäsenet pelaavat P15-sarjassa joukkueessa, joka on muodostettu yhdessä Nastolan Nopsan kanssa.

Frisbeegolfissa rakennetaan parhaillaan uutta rataa Järvelän hyppyrimäen ympäristöön. Tavoitteena on ottaa rata käyttöön tänä kesänä.

– Järvelässä on jo kevyt puistorata. Tämä uusi rata on täysimittainen ja siellä voi myös järjestää virallisia kilpailuja, Kuronen kehuu.

Liikuntahallissa pitämässään puheessa puheenjohtaja Kuronen kiitteli vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita, joita ilman ei seuran toiminta olisi mahdollista. Myös itse liikuntahalli sai kehut.

– Salibandyn osalta hallin puitteet ovat maakunnan terävintä kärkeä.

Juhliva Jäppärä järjestää kesäkuussa Hydraulic Power -jalkapallokoulun 2016–17 ja 2014–15 syntyneille lapsille. Ilmoittautuminen on viimeistään 23. toukokuuta.

6. elokuuta käydään niin sanottu Tupla+ Katusähly-turnaus Kesoilin pihassa Järvelässä. Jäppärä on saanut ensimmäistä kertaa hakemuksella Kärkölään salibandyliiton virallisen osaturnauksen ja koko turnaus kulkee tuolla Tupla+ Katusähly -nimellä. Kesoilin piha onkin mainio paikka seurata turnausta.

Liikuntahallilla ja Nuokun ympäristössä on myös määrä pitää salibandyleiri kesällä. Kesän tapahtumia ja kursseja voi parhaiten seurata Järvelän Jäppärän Facebook-sivuilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut