Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan taideyhdistyksen "nuorisosiipi" sai kevätnäyttelyyn oman huoneen

Orimattilan taideyhdistys pääsi viime lauantaina viettämään perinteisen kevätnäyttelynsä avajaisia Liikekulman talon tiloissa.

– Tämä on meille suhtkoht uusi tila, joka tuli tutuksi meille viime vuonna, kun somistimme tätä näyttelyllä Orimattilan Sanomien 75-vuotisjuhlaa varten, ja nyt saimme tämän myös kevätnäyttelymme käyttöön, puheenjohtaja Pirkko Onnela iloitsi.

Valoisassa galleriassa on esillä vuoden aikana syntyneitä töitä 17 taiteilijalta. Taideteoksissa käytettyjen tekniikoiden kirjo on tälläkin kertaa laaja. Taidetta löytyy valokuvista, akryyli- ja öljymaalauksiin sekä pastellitöistä, tussipiirroksiin. Näyttelyn veistoksissa on puolestaan käytetty valko- ja punasavea sekä kiveä ja terästä.

Taideyhdistyksen jäsenten teosten ohella esillä on kuvataidekoulun lyhytanimaatio.

Avajaisissa paikalla olleita taitelijoita ja vieraita viihdytti keväisin sävelin Trio Classico eli Veli-Matti Onnela, kitara ja laulu, Tero Mölsä, laulu sekä Martti Heinänen, huilu.

Se [taide} on vapauttavaa päivätöiden ohella.

Mikko Parkkila

Näyttelytoimikunnan Aapo Jaakkola totesi näyttelytilan toimivan teosten esillepanossa hyvin.

–  Meillä on taas paljon taiteilijoita mukana, ja se on aina mahtavaa. Minusta tämä tila on erityisen hieno, kun seinät korostavat näyttelytöitä ja ne tulevat kivasti esiin.

Näyttelytila jakautuu kahteen huoneeseen, jossa pienemmässä on esillä yhdistyksen "nuorisosiiven" eli Veikko Rautalan ja Mikko Parkkilan teoksia. Rautala ei päässyt näyttelyn avajaisiin, sillä hän on paraikaa Unkarissa tekemässä lisää taidetta ja kirjoittamassa kirjaa.

– Veikon öljyväritöissä on tietynlaista abstraktia surrealismia. Tässä Alaston sosiaalidemokraatti tanssii vermillioninpunaisessa huoneessa -teoksessa hän on tavoitellut hienosti liikkeen tuntua, Parkkila kuvaili Rautalan töitä.

Omissa töissään Parkkila käyttää sekatekniikkaa, jossa yhdistellään akryylivärejä ja spraymaalausta.

– Teen paljon abstrakteja töitä. Koen, että se on vapauttavaa päivätöiden ohella. Teen päivätyönä liiketoiminnan kehittämistä. Tässä ei ole rajoittavia tekijöitä, vaan saa vapaasti kokeilla ja tehdä. Taiteen tekeminen auttaa minua myös pois tietynlaisesta pikkutarkkuudesta. Töissä olisin varmasti hylännyt tämän maalauksen, kun teippi on vuotanut tästä reunasta, Parkkila näyttää.

Hän liittyi taideyhdistykseen noin vuosi sitten.

– Olen toiminut jäsensihteerinä ja samalla yrittänyt uudistaa verkkosivujamme kuosiin. Nyt pikku hiljaa on tarkoitus lisätä sisältöä meidän muihinkin kanaviin, jos se toisi meille lisää nuorisoa mukaan toimintaan, Parkkila kertoi.

Paikalliist tairetta -näyttely on avoinna 29.5. saakka arkisin klo 15–19 sekä la ja su klo 12–16 Liikekulman talossa, Erkontie 2. Sisäänkäynti Kulttuuritalon puoleiselta sivulta.