Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanan Suvipäiviä vietettiin Hollolassa viikonloppuna

Kansan Raamattuseuran ja Hollolan seurakunnan yhteistyössä järjestämä tapahtumaviikonloppu, Sanan Suvipäivät, keräsi ihmisiä yhteen niin lähiseuduilta kuin muualta Suomesta.

Suvipäiviä vietetään vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla, viimeksi tapahtuma saapui Hollolaan 20 vuotta sitten.

Kansan Raamattuseura etsii aktiivisesti yhteistyökuntia, joissa on esimerkiksi tilojen ja seurakunnan puolesta mahdollisuudet Suvipäivien laajuisen tapahtuman järjestämiseen.

Viime vuonna Sanan Suvipäivät vietettiin Tampereella täysin online-tapahtumana.

– Kansan Raamattuseura sopii yhteistyöstä paikallisen seurakunnan kanssa, tässä tapauksessa meidän Hollolan seurakunnan. Seura vastaa muun muassa tapahtuman markkinoinnista sekä materiaalien tuotannosta, kun taas Hollolan seurakunnan tehtävä oli etsiä vapaaehtoisten joukko rakentamaan itse tapahtuma, kertoo Hollolan seurakunnan pappi Hanna-Leena Penttilä.

Tapahtumaa alettiin laittaa Hollolassa urilleen jo viime kesänä, jolloin seurakunnan yhteyshenkilöksi ja tapahtumakoordinaattoriksi valikoitui Penttilä. Teologiassa harvoin opiskellaan tapahtumajärjestämistä, joten projekti on ollut hänelle samalla opintomatka uuteen. Heti projektin alussa verkot vapaaehtoisten rekrytoimiseksi laitettiin vesille ja se tuotti tulosta.

– Seurakuntamme sai kiitosta aktiivisista vapaaehtoisista. Teimme järjestäjätahojen ennätyksen vapaaehtoisten määrässä, joita tuli listallemme yhteensä 90 henkilöä.

Viikonlopun kiinnostavimpiin nimiin lukeutui näyttelijä ja tv-juontaja Ville Haapasalo. Hän oli panelistina lauantaisessa paneelikeskustelussa yhdessä psykologi Mirja Sinkkosen ja nuorisotyöntekijä Teemu Laineen kanssa puhuen aiheesta “Ihminen keskellä aikaa”.

Näyttelijän uusi aluevaltaus, hatsapurilaisia myyvä food truck, oli parkkeerattu jäähallille palvelemaan nälkäisiä kävijöitä.

Suvipäivien yksi vetonaula oli afroamerikkalaiseen musiikkiin erikoistuneen Lahden Gospelkuoron konsertti.

Lasten Suvipäivät kokosi perheen pienimpiä yhteen Heinsuon koululle, jossa pääsi esimerkiksi ratkomaan pakohuonepeliä ja osallistumaan puuhapajoihin. Perjantaina ja lauantaina Suvipäivät keskittyivät jäähallin alueelle, ja sunnuntaiksi tapahtuma jalkautui Hollolan seurakunnan alueen kirkkoihin.

Koronavuosien myötä vakiintuneeksi osaksi tapahtumia, kuten myös Sanan Suvipäiviä, tuli niiden striimaus.

– Luulen, että koronavuodet ovat vaikuttaneet paljon siihen miten tapahtumia toteutetaan. Viime vuosina tilaisuuksien striimaus on ollut arkipäivää, joten se oli luontevaa ottaa nytkin mukaan, Penttilä toteaa.

Tapahtuma järjestettiin livenä ensimmäistä kertaa sitten pandemian alun ja viikonloppu kokosi kävijöitä paikan päälle runsaasti. Tapahtuman keskiössä on Jumalan sanan äärellä oleminen ja yhdessä vietetty aika.

– Ihmisistä huokuu kuinka paljon tällaista yhdessäoloa on kaivattu. Moni yleisössä nosti kätensä ylös, kun kysyttiin onko ensimmäistä kertaa Suvipäivillä. On hienoa, kun uusia ihmisiä tulee paikalle.

Penttilä korostaa kenen tahansa olevan tervetullut osallistumaan.

– Sinun ei tarvitse olla tietynlainen voidaksesi tulla näille päiville, emmekä täällä syynää mihin kukakin kuuluu.

Ensi vuonna Sanan Suvipäivät pidetään Jyväskylässä.