Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan valtuusto hyväksyi “raamatun” vuosille 2022–2035

Hollolan valtuusto hyväksyi viime vuonna 13. joulukuuta kuntastrategian vuosille 2022–2035. Kuntastrategia määrittää kunnan arvot ja niiden pohjalta tehdyt visiot toiminnan kehittämisen painopistealueista.

Kuntastrategian toteutumisen varmistamiseksi kunnanhallitus asetti ohjausryhmän valmistelemaan strategisten ohjelmien hankekehikon. Strateginen ohjelma kertoo tavoitteet, joita on tarkoitus edistää strategian toteutumiseksi kuluvalla valtuustokaudella.

Hollolan valtuusto hyväksyi maanantain kokouksessa strategian ohjelmat. Hollolan kunnan strategisia ohjelmia ovat “hirveen hyvä esimerkki” ja “hirveen haluttu”.

Kunnan strategisten tavoitteiden lopputulematavoitteita ovat: “haluttu asuinpaikkakunta”, “haluttu yrityspaikkakunta”, “haluttu kumppani”, “haluttu työnantaja” ja “tasapainoinen ja kestävä talous”. Kuntastrategian arvoja puolestaan ovat “hirveen tulevaisuustaitoinen”, “hirveen rohkee”, “hirveen arvostava” ja “hirveen ketterä”.

Strategisten ohjelmien hankkeita edistetään vuosittain talousarviosuunnittelun kautta ja sen etenemistä seurataan osana kunnan tilinpäätöstä.

Puheissaan valtuutetut korostivat kuntastrategian merkitystä ja hyvin sujunutta prosessia strategian takana.

Strategian eteen tehty työmäärä on ollut todella suuri.

Teemu Kinnari

– Asiakirja, joka meillä nyt on käsittelyssä, Hollolan strategia vuosille 2022–2035, on yksittäisistä isoista asioista kenties merkittävin. Olemme kirjoittaneet raamatun Hollolan kunnalle, kiteytti Juha Rehula (kesk.).

– Olemme ensimmäistä kertaa kirjoittamassa Hollolassa näkyviin, mitä tarkoittaa kunta sote-uudistuksen jälkeen. Kunta ei enää ensi vuoden alusta vastaa taloudellisesti eikä toiminnallisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista käytännössä millään tavalla.

– Minusta on merkittävästi menty Hollolan kunnassa eteenpäin siinä, että meillä on mittarit näille tavoitteille, joita tässä asetetaan, jatkoi Rehula.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ja ohjausryhmän puheenjohtaja Teemu Kinnari (kok.) piti strategian valmistelua onnistuneena.

– Strategian eteen tehty työmäärä on ollut todella suuri. Puheeni on kiitospuhe siitä, miten tähän työhön on tartuttu, miten tähän on osallistuttu ja miten tämän asian ympärillä on toimittu. Tämä on ollut mielestäni esimerkillisen hienoa työskentelyä.

– Muistutan siitä, että varsinainen työ alkaa nyt. Strategia vaatii edelleen kovan määrän työtä ja meiltä seurantaa, jotta päästään tavoitteisiin, joita ohjelmien kautta on asetettu.

Miikka Lönnqvist (sd.) puolestaan korosti viranhaltijoiden roolia strategian toteuttajina.

– Viranhaltijoilta toivon strategian toimeenpanon osalta ketteryyttä, joka lähtee halusta ja kyvystä tehdä itse päätöksiä.

– Kaikkiin viranhaltijan tekemiin päätöksiin ei tarvitse hakea poliittisten päätöksentekijöiden tai lähimmän esihenkilön tai kunnanjohtajan lupaa. Se tuo notkeutta päätöksentekoprosessiin, joka monesti on avaintekijä siinä, että kuntaan saadaan uutta elinvoimaa.

Vasta valmistuneen sote-kiinteistön myyminen 17 miljoonan euron kauppahinnalla viimeistään 31.12.2022 sai valtuuston hyväksynnän.

Hollolan konsernipalvelut oli tunnustellut vaihtoehtoisia ostajia Hollolan sote-keskukselle. Kunta on näihin tunnusteluihin liittyen saanut 17 miljoonan euron ostotarjouksen suomalaisilta toimijoilta, jotka ostaisivat Hollolan sote-keskuksen perustettavan yhtiön lukuun.

Kunnanhallituksen on mahdollista tehdä kaupan ehtoihin tarkennuksia ja korjauksia, jos ne eivät olennaisin osin heikennä kunnan etua.

Kokouksessa hyväksyttiin ilman muutosesityksiä muun muassa arviointikertomus, henkilöstökertomus ja osavuosikatsaus.