Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anianpellon markkinat tekevät paluun Kalmarinrantaan

Anianpellon 50-vuotismarkkinat järjestetään viikonloppuna kahden vuoden odotuksen jälkeen.

Anianpellon markkinoilla on pitkät perinteet Asikkalassa. Ensimmäiset sellaiset järjestettiin jo vuonna 1728, ja markkinat herätti uudelleen eloon yli 50 vuotta sitten Lions club (LC) Asikkala. Juhlamarkkinoita on odotettu kaksi vuotta, sillä rajoitukset ja pandemiatilanne estivät järjestämisen aiempina vuosina.

– Vaikka ei ole markkinoita päästy pitämään, on ohjelma niihin ollut jo kauan varastossa ja sovittuna, paljastaa markkinoiden ohjelmapäällikkö Matti Mäkiaho LC:stä.

Markkinapaikoilla tulee olemaan tänäkin vuonna monet yleisön suosikit, kuten esimerkiksi herkku- ja tavarakojut. Mäkiaho kertoo paikallisuuden ja perinteiden olevan vahvasti läsnä, vaikkakin pitkän linjan kauppiaat myös vaihtavat valikoimaansa.

– Ikäpolvien muutosta on tapahtunut markkinakauppiaissa, ja tiettävästi on tullut paljon paikkavarauksia, valottaa LC Asikkalan tiedotuspäällikkö Yrjö Mattila.

Tämä on suuri kansanjuhla ja kotiseutu­tapahtuma.

Jorma Hämäläinen

– Tämä on suuri kansanjuhla ja kotiseututapahtuma, iloitsee LC:n markkinapäällikkö Jorma Hämäläinen.

Ohjelmaa on suunniteltu yhdessä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa, ja markkinalavalla koetaankin muun muassa musiikkiesityksiä ja markkinamuistelmointia sekä kuullaan poliitikkoja. Ministeri Annika Saarikko puhuu lauantaina, minkä lisäksi markkinoilla vaikuttavat Ville Skinnari ja Mika Kari. Tarjonnassa on ohjelmaa lapsista varttuneisiin.

– On piirustuskilpailua, nuotan vetoa, onkikilpailua ja markkina-ammuntaa, poimii Mäkiaho kattavasta ohjelmasta.

– Mielenkiintoinen on useana vuonna ollut klapikisa, johon saatiin nyt kilpailemaan keskenään vahva kykynaisten ja -miesten kokoonpano – Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, Visit Lahden toiminnanjohtaja Kati Komulainen, Padasjoen kunnanjohtaja Kati Yrttiaho ja Päijät-Hämeen liiton edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa, kertoo Hämäläinen.

– Mainittavaa on myös järvipelastusnäytös, joka on perjantai-iltana kello 20 Pulkin Majakkapaviljongilla, täydentää Mattila.

Anianpellon markkinoiden yhteydessä LC Asikkala järjestää hyväntekeväisyyskeräyksen, jonka kohde on Ukraina. Saadut varat lahjoitetaan lyhentämättöminä kohteeseen, ja keräykseen voi lahjoittaa tilisiirrolla sekä markkinoiden teemateltalla käteisellä.

Hirrensyöksyssä kisataan lauantaina. Voimailulajin harrastajat heittävät hirsiä lajin kotikonnun Skotlannin tapaan kilteissä.

Anianneitokilpailun kolme ehdokasta nähdään lavalla niin perjantaina kuin lauantaina. Järjestäjät kertovat kilpailun nimen tulleen Aleksis Kiven Anianneitoa käsittelevästä runosta. Anianneito 2022 julkistetaan tapahtumassa lauantaina.