Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vermeulen ja Cromwell olivat Valtteri Bottas Duathlonin etevimmät

Valtteri Bottas viihtyi nimikkokisassaan, jossa piti ”vähän olla hullu”. Juuso Honkanen kaipasi leveämpää rengasta.

Helteinen sää koetteli noin 140 urheilijan joukkoa, joka starttasi matkaan sunnuntaina järjestetyssä Valtteri Bottas Duathlonissa. Koko perheen tapahtumassa oli jälleen omat eri pituiset sarjansa lapsille, perheille, naisille, miehille, joukkueille ja special olympics -kilpailijoille.

Nopeimmin Pajulahden maastossa 5 kilometriä juoksi, 20 kilometriä pyöräili ja 3 kilometriä juoksi miesten voittaja yhdysvaltalainen Alexey Vermeulen ajassa 1.13.52. Toisena maaliin tuli 42 sekuntia jäänyt Koiviston Iskua edustava Jarmo Rissanen ja kolmantena Olli Miettinen (Velo Saimaa) vajaat kolme minuuttia kärjestä jääneenä.

Suurin huomio kohdistui pariskuntaan Valtteri Bottas ja Tiffany Cromwell. Kilpapyöräilijä Cromwell näytti kaapin paikan F1-kuljettaja Bottakselle, voittaen kumppaninsa lähes puolellatoista minuutilla ja naisten sarjan (aika 1.22.50) ylivoimaisesti yli 10 minuutin erolla Molly Cameroniin.

– Ennustin, että saattaa tulla takkiin kestävyysurheilijalle, joka kilpaili Tokion olympialaisissa, Bottas muistutti kisan jälkeisessä haastattelussa.

Naisten sarjan kolmanneksi ylsi Kouvolan Pyöräilijöiden Niina Virtanen ennen Lahden Pyöräilijöiden Tiina Niemistä.

Bottaksella ja F1-sarjalla on parhaillaan neljän viikon tauko, kunnes kisat jatkuvat ensi viikonloppuna Belgiassa. Formulasarjassa Bottas on nyt 9. sijalla, omassa duathlonissaan sijoitus oli lopulta kymmenes.

– Kyllä mä ehkä vähän odotin parempaa aikaa, mutta täytyy sanoa, että nyt kyllä eilinen painoi, oli semmoinen kolmen tunnin suht kova lenkki maastossa, Bottas paljasti.

– Loppuun asti taistelin täysiä ja hauskaa oli. Kyllä pitää vähän olla hullu, että vaikka se sattuu niin se on silti kivaa.

Kuusi sekuntia Bottaksen edellä ja 9. sijalle maaliin juoksi Nastola Triathlonia edustava Juuso Honkanen.

– Aika monta minuuttia tuli pataan viime vuodesta, vaikka pyörä piti olla nyt parempi, mutta ei kulkenut tänään. Oli tasapaksun huonoa, kaikesta huolimatta hyväntuulinen Honkanen tuumi maalialueella.

– Vaikea sanoa miksi ei kulkenut, ehkä en ollut palautunut parin viikon takaisesta Tallinnan-kilpailusta.

Tällä hän viittasi Virossa järjestettyyn triathlonin puolimatkan Ironman 70.3 -kilpailuun, jossa hän tienasi MM-kisapaikan ensi kesänä Lahdessa kilpailtavaan Ironmaniin.

– Mieluummin nyt näin nyt, että täällä meni huonommin, koska siellä oli se kauden pääkisa kuitenkin.

Honkanen muisteli olleensa nyt kolmatta kertaa VBD:ssä.

– Kyllähän tämä on hieno ja mukava tapahtuma aina tulla tänne. Toivotaan, että tulevaisuudessakin jatkuu, niin ollaan aina viivalla.

– Vähän erilainen kisa, maastossa kun pyöräillään, ja aika pyöräpainotteinenhan tämä on, tuo on tosi raskas pyöräreitti, Honkanen arvioi.

Pyörässä hänellä oli tällä kertaa turhan kapea rengas.

– Tuolla on sellaista pientä irtosoraa aika paljon, niissä olisi vähän toivonut leveämpää rengasta, alamäissä sai aika kieli keskellä suuta mennä. Ei se tänään renkaan leveydestä jäänyt kiinni kuitenkaan.