Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi holosuu tarvitseekin markkinamiehen taitoja

Sitrassa kestävän kehityksen teemojen parissa työskentelevä Mari Pantsar uskoo suomalaisyritysten innovaatioihin.

Lauantaina kolmatta kertaa vietetyssä Hollola-illassa valittiin jälleen Hollolalle uusi holosuu, järjestyksessään neljäs. Tällä kertaa kunnia osui Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran kestävyysratkaisut teemaa johtavalle Mari Pantsarille, joka on työnsä puolesta juuri nyt todellisella näköalapaikalla energian hinnan ja saatavuuden hallitessa uutisotsikkoja.

Holosuu-palkinnon taustalla oli ikivanha perinne, jossa kylät keksivät toisilleen kuvaavia nimityksiä ”kyläköllejä” ja naljailivat niillä toisilleen. Päijät-Hämeestä tunnetaan ainakin Orimattilan onnettomat, Sysmän keltamahat ja tietenkin Hollolan holosuut.

Holosuu-nimitys viittaa myös Hollolan miesten kovaan markkina- ja hevosmiesmaineeseen. Sanonnasta on monia erilaisia tulkintoja, mutta holosuu-tittelin valintaraati on tukeutunut positiiviseen tulkintaan ja määritellyt tunnustuksen saajan persoonalliseksi, esillä olevaksi, kiinnostavaksi henkilöksi, joka uskoo omaan juttuunsa. Sen tarkemmin valintakriteerejä ei ole haluttu rajata.

Myös lauantaina valittu holosuu Mari Pantsar myönsi ensin ihmetelleensä uutta titteliään, kun kuuli siitä ensimmäisen kerran.

– Täytyy myöntää, että kun minulle kerrottiin tästä etukäteen, niin mietin vähän, että mikä palkinto tämä on. Ja tuli mieleen, että olenko hölötellyt jossain jotain sopimattomia ja onko joku yksittäinen hassu sitaatti ehkä nostettu esiin. Mutta kun sain tietää taustat, niin totesin, että tämähän on tosi suuri kunnia, Pantsar sanoi.

Hän asuu Hollolassa Vanhan Helsingintien varrella.

– Varmasti suurin syy, miksi tällä Hollolassa asun, on todellakin tämä luonto. Täällä on mielettömän hienot ulkoilumahdollisuudet, järviä ja kauneutta. Työssä käyn Helsingin betoniviidakossa. Ja Helsinkikin on kaunis kaupunki, mutta sieltä on luontoa hieman vaikeampi löytää.

Pantsar muistutti hollolalaisia uutisista, joista on jouduttu lukemaan Euroopan ennätyskuivuudesta ja tappavan kuumista helteistä.

– Ikävä kyllä näyttää siltä, että ilmastonmuutos tulee vain pahenemaan tulevina vuosina. Minä uskon kuitenkin, että meillä suomalaiset yritykset voivat löytää ratkaisuja siihen, joita sitten viedään muihin maihin, mikä myös parantaa kilpailukykyämme.

Lopuksi entisellä hevostilalla asuva Pantsar kyseli, löytyisikö yleisön joukosta hevoskauppiasta, joka myisi holosuulle hyvän hevosen.

– Nyt on talli ikävä kyllä tyhjänä, mutta toivon, että joku kaunis päivä saan sinne taas hevosia. Jos täällä on hevoskauppiaita paikalla, niin voin tulla hieromaan kauppoja, Pantsar kyseli holosuu-tittelinsä mukaisesti.

Hollolan holosuun valitsivat kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja Hollolan Sanomien päätoimittaja Ville Hakala.