Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidekeskus Taarastin näyttelyssä ollaan naiseuden ja muutoksen jäljillä

Marraskuussa taidekeskus Taarastin nuorten taiteilijoiden kilpailun voittanut Suvi Haapaniemi avasi perjantaina 2. syyskuuta Taarastissa ensimmäisen kokonaan oman näyttelynsä. Tilan saaminen yksityisnäyttelyn käyttöön oli osa kilpailupalkintoa.

Nyt avautunut Endless summer -näyttely rinnastaa ihmisen elämänkaaren vuodenaikojen sykliseen kiertoon.

– Tässä keskitytään kesään. Sehän on tavallaan vuodenaikojen huippu, jolloin kaikki kukkii ja kasvaa, tapahtuu hirveästi muutoksia. Siirtymä nuoruudesta aikuisuuteen, mikä on itsellenikin juuri ajankohtaista, tuntuu hyvin samanlaiselta. Olen leikkinyt sillä rinnastuksella ja töistäni löytyy paljon siihen liittyvää symboliikkaa, Haapaniemi kuvaili.

Ensimmäisen yksityisnäyttelyn rakentaminen oli lahtelaiselle Haapaniemelle jännittävä kokemus, ja takana on tältä vuodelta hurjasti työtunteja.

– Toisaalta pidän tietynlaisesta suunnitelmallisuudesta, ja kun näyttelyn ajankohta selvisi alkuvuodesta, pystyin työskentelemään keväällä aikataulun mukaan.

Näyttelyn töistä noin puolet on syntynyt kuluvan vuoden aikana ja loput ovat viime vuonna syntyneitä töitä. Haapaniemi maalaa pääasiassa öljyväreillä kankaalle, mutta Taarastin näyttelyssä on myös hänen kolme keramiikka-asetelmaansa.

– Ne ovat vähän sellaisia kokeiluja ja tapa tuoda muita teoksiani osaksi tätä tilaa. Näyttelyn järjestäminen näin isoon tilaan oli vähän jännittävääkin, mutta nyt, kun katson ympärilleni, olen tosi tyytyväinen siihen, miten teokset palvelevat tätä tilaa, Haapaniemi toteaa.

Viime viikolla Haapaniemi aloitti opiskelun Turun taideakatemiassa.

– Alku on ollut ihanaa ja inspiroivaa, kun ympärillä on ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista.

Perjantaina Taarastissa avautui myös orimattilalaisen Katja Alatalon Monsters from the closet -näyttely. Hänen hurjista asetelmistaan voi bongata vaikkapa Jack Daniels -viskiä suoraan Tennesseen tislaamosta tai mentalisti Chris Angelin taikoman pelikortin Las Vegasista.