Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollola myy pelastusaseman hyvinvointialueelle

Uimahallihanketta ­valmistellaan perus­korjaus ja laajennus ­-mallin pohjalta.

Hollolan kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan Hollolan pelastusaseman myymisen Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle. Hyvinvointialue on osoittanut kiinnostuksensa ostaa Hollolan pelastusasema sekä Hämeenkosken paloasema. Tarkoituksena on, että tontit jäisivät kunnan omistukseen ja niistä laadittaisiin erillinen maanvuokrasopimus kunnan ja hyvinvointialueen välillä.

Pelastusaseman myyntijärjestelyssä Hollolan kunta ostaa Kuntarahoitus oy:n omistuksessa olevan Hollolan pelastusaseman hintaan 5 076 158,28 euroa ja sitoutuu myymään sen Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle 5 146 158,28 euron kauppahinnalla. Kiinteistön lunastushinnan ja myyntihinnan välinen ero johtuu kiinteistössä tehtävistä investoinneista kuluvan vuoden aikana.

Hollolan pelastusasema on nykyisin Kuntarahoitus oy:n omistama ja kunnan leasing-sopimuksen kautta hallinnoima. Pelastusasema ja siihen liittyvä tontti on vuokrattu pelastuslaitokselle.

Omaisuusjärjestelyn jälkeen kunnan rahoitusvastuut kyseisen kiinteistön osalta vapautuvat. Omaisuuden siirto ei johda tulosvaikutuksiin Hollolan kunnassa, eikä sitää vapaudu pääomia mahdollisesti muuhun käyttöön.

Hämeenkosken paloasema on kunnan omistuksessa. Sen myynnistä hallintosäännön mukaisesti päättää kunnanhallitus. Myynti tuodaan kunnanhallituksen päätettäväksi myyntiin liittyvien selvitysten valmistuttua ja aluevaltuuston päätettyä kyseisen kiinteistön ostosta. Paloaseman myynti pienentää kunnan tasetta hieman, mutta siitä ei odoteta vapautuvan varoja kunnan muuhun käyttöön.

Hollolan kunnan tavoitteena on ulkopuolisten vastuiden vähentäminen irtautumalla omaisuudesta, joka ei suoraan palvele kunnan perustoimintoja.

Vihreän liiton ensimmäinen varavaltuutettu Jenna Parviainen nousi varsinaiseksi valtuutetuksi valtuutettu Tuija Braxin muutettua pois Hollolasta. Vihreiden ensimmäiseksi varavaltuutetuksi nousi Pasi Koistinen. Hän myös korvaa Braxin hyvinvointivaliokunnan jäsenenä.

Elinvoimavaliokunnan puheenjohtaja Miikka Lönnqvist (sd.) kertoi valtuustolle, että Hollolan uimahallin uudistaminen etenee vanhan hallin peruskorjaamisella ja laajentamisella. Yksityiskohtaiset suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Maanantaina tehtiin myös kolme valtuustoaloitetta.

Hollolan keskustan valtuustoryhmä esitti, että uimahallin aukioloajat synkronoidaan koulujen päättymisajankohtiin, jotta kuljetusoppilaat pääsevät hyödyntämään sujuvammin uimahallia ja kuntosalia. Aloitteen jättäneen Kati Pölösen (kesk.) mukaan uimahalli aukeaa perjantaisin kuljetusoppilaiden kannalta liian myöhään.

Sosialidemokraattien Heidi Hakanen ja Mari Kurisjärvi tekivät aloitteen senioriohjaajan palkkaamiseksi kuntaan. Juha Rehula (kesk.) jätti puolestaan keskustaryhmän valtaosan allekirjoittaman aloitteen Hollolan energiaomavaraisuuden lisäämiseksi muun muassa tekemällä kunnan omassa toiminnassa eri energiamuodot läpikäyvä uudelleenarviointi, jonka tavoitteena on uusiutuvan energian maksimaalinen hyödyntäminen mukaan lukien tuulivoima.