Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ampumaratakattaus laajeni Orimattilassa

Orimattilan Eränkävijöiden pienoisluodikko- ja silhuettirata on tuorein tulokas Olympia-voittajantien ratakokonaisuuteen.

Salolan ampumaurheilukeskuksella vietettiin menneenä lauantaina Orimattilan Eränkävijöiden uuden ampumaradan avajaisia.

Tuore pienoisluodikko- ja silhuettirata soveltuu pienoiskivääri ja -pistooliammuntaan. Radan ampumamatkat ovat 25-, 50- ja 75 metriä. Radalla voi ampua silhuettia 25 metristä ja pienoisluodikkoa eli pienoiskivääriä tauluihin 50 metristä lähtien.

Rata on tarkoitettu pääsääntöisesti Orimattilan Eränkävijöiden omaan käyttöön, mutta myös sen vuokraaminen on mahdollista.

Eränkävijät puuhaavat uuden radan viereen vielä kahta uutta ampumarataa.

– Ne valmistuvat joskus 2023 ja siitä eteenpäin. Katsotaan, mitenkä inspiraatiota riittää. Seuraava rata on pienoishirvi- ja villikarjurata. Siellä ei vielä ole ratalaitteistoa olemassa, kun rakennustarkastus oli 29. syyskuuta. Sen valmistuminen taitaa mennä ensi kesään, Orimattilan Eränkävijöiden puheenjohtaja Pertti Oksanen kertoi lauantain avajaistilaisuudessa.

Ratahanke alkoi jo vuonna 2007.

– Pikkuisen nämä avajaishommat venähtivät, sen verran tässä on pyörähtänyt. Työt ovat olleet hyvin vaativia. Vallien ja muiden radoille tehtävien turvatoimien tekeminen kestää ja maksaa. Olemme pienillä rahoilla tehneet tätä talkootyönä, mutta konetyöt olemme tietysti joutuneet ostamaan tähän, Oksanen avasi radan valmistumisprosessia.

– Kiitän jäsenkuntaa ja kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat myötävaikuttaneet radan syntymiseen. Paljon on ollut talkootöitä ja yhteistyöllä olemme tehneet näitä Riistanhoitoyhdistyksen, Ampumaratayhdistyksen, Jymyn, Osun ja reserviläisten kanssa. Pyörimme kaikki vähän samalla kentällä.

Orimattilan kaupunginjohtaja Kalle Larsson totesi avajaisissa pitämässään puheenvuorossa, että nykyinen tilanne maailmalla korostaa ampumaharrastusten ja -ratojen tärkeyttä, vaikka ampumaratojen tarpeellisuutta on kyseenalaistettu.

–Toivottavasti mahdollisimman moni nuori ja kansalainen tulisi tutustumaan tänne ja huomaisi, että tämä lajihan voi olla varsin kiehtova.

Kaupunginjohtaja pitää vireää ampumaurheilutoimintaa Orimattilan vahvuutena.

– Tämäntyyppisistä upeista harrastusmahdollisuuksia on ilo kertoa sitä tarinaa, että yhteisöllisyys on edelleen läsnä ja rakennamme yhdessä sellaista kaupunkia, josta tarinaa riittää myös tulevaisuudessa.

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Esko Lehtola oli samoilla linjoilla.

– On erittäin ilahduttavaa, että nuorisotyö on ollut Orimattilan Eränkävijöiden sydämenasia, ja he ovat edistäneet nuorten harrastustoimintaa monipuolisesti. Seura on järjestänyt useina vuosina nuorille leirejä, kilpailuja sekä illanviettoja. Nuorisolle ja vanhemmille tämä uusi rata antaa yhteisen ja mieluisan harrastuspaikan, jossa voi kartuttaa taitojaan koulutettujen vetäjien opastuksella, Lehtola sanoo.