Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan Tallukkajalat lopettaa toimintansa vuoden lopussa

Toimintaa pyörittävien aktiivien vähäinen määrä johti lopettamispäätökseen.

Asikkalan Tallukkajalat ry:n yleinen kokous on päättänyt lopettaa yhdistystoiminnan kuluvan vuoden lopussa, koska toiminnan pyörittäjiä ei tahdo löytyä.

– Aktiivisia toimijoita on ollut viime vuosina vain muutama. Se on se pääsyy. Jäsenet ovat vanhentuneet ja ostaneet omat mökit. Tavallaan Asikkalan Tallukkajalat on tehnyt itsensä tarpeettomaksi. Täällä on kaikki puistot täynnä liikuntavälineitä, kuntoportaita, frisbeeratoja sun muita, Asikkalan Tallukkajalkojen puheenjohtaja Arto Kantola taustoittaa.

Tallukkajalkojen tarkoituksena on ollut kuntoliikunnan edistäminen Asikkalassa.

– Meillä on ollut 36 vuoden aikana monenlaisia lajeja. Hiihtoa, retkiluistelua, melontaa, pyöräilyä, lyhtyvaellusta, kuutamohiihtoa. Toimme parikymmentä vuotta sitten sauvakävelyn Asikkalaan ja pidimme siitä kursseja. Nythän se on täällä kansan tapa – mummot ja papat sauvakävelevät pitkin katuja.

Jäseniä yhdistyksellä on ollut yli 200 koko sen toiminnan ajan.

36 vuoden aikana monenlaisia lajeja.

Tallukkajalkojen johtokunta kehottaa jäseniään liittymään ensi vuoden aikana Tiirismaan Ladun jäseniksi.

– Saamamme käsityksen mukaan Suomen Latu tiedottaa siitä mahdollisuudesta nykyisille Tallukkajalkojen jäsenille ja lähettää heille jäsenmaksulaskun, kertoo Kantola.

Tiirismaan Latu perustaa näillä näkymin jaoston Tallukkajalkojen ylläpitämiä Asikkalan toimintoja varten.

– Tiirismaan ladun kanssa on sovittu alustavasti, että he perustavat jaoston, joka hoitaa Asikkalan toiminnot. Samat vanhat toiminnot pysyvät. Retkeily, laavujen hoito ja talviuinti. Ne ovat Tallukkajalkojen tämän hetket kulmakivet, ja ne pysyvät ensi vuoden alusta lähtien.

Tallukkajalkojen laavut sijaitsevat Aurinkovuorella, Pasolanvuorella ja Varjansaaressa.

Kantola näkee Tallukkajalkojen yhdistystoiminnan loppumisessa hyviäkin puolia.

– Byrokratia jää pois. Meillä ei oikein tahtonut riittää voimavaroja kokoustenpitoon, tilinpäätöksiin ja tämmöisiin.

Tallukkajalat teki viimeisen ruskaretkensä kuun vaihteessa Vuokattiin. Osa lähtijöistä teki neljän päivän reissun, osa viihtyi ruskaretkellä viikon. Yhdistyksen viimeiselle ruskaretkelle lähti yhteensä yhdeksän tallukkajalkaa.

– Kahdeksan naista ja minä. Vanhin oli 87-vuotias. Minä olin nuorin, ja minäkin olen jo eläkeiässä. Se kertoo siitä, että aktiiviväki on vanhentunut, Kantola toteaa.

Joulukuussa on vuorossa vielä Tallukkajalkojen hautajaiset, joissa muistellaan menneitä toimintavuosia sekä katsellaan kuvia ja videoita esimerkiksi menneiltä ruskaretkiltä. Kutsu tapahtumaan julkaistaan myöhemmin Päijät-Hämeessä.