Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan valtuustosimulaattori tuo lisää vaikutusvaltaa nuorille

Uuden valtuustosimulaattoriprojektin toivotaan tuovan Hollolan nuorisovaltuustolle lisää positiivista huomiota.

Hollolan nuorisovaltuusto on pyöräyttänyt käyntiin uuden projektin, jonka tarkoituksena on yrittää saada nuoret innostumaan kunnallisesta päätöksenteosta. Valtuustosimulaattori-nimiseen projektiin pääsevät vapaasti osallistumaan 15–20-vuotiaat hollolalaiset nuoret.

Valtuustosimulaattori kokoontuu seitsemän kertaa, ja kokoontumisissa kuullaan eri alojen asiantuntijoita, työskennellään ryhmissä ja vieraillaan valtuuston kokouksissa. Projekti huipentuu nuorten omaan valtuustoon, jossa nuoret esittelevät valmistelemansa esitykset kunnan budjetointiin omasta näkökulmastaan.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Henna Hyytiä kertoo, että simulaattorihanke oli tarkoitus saada läpi jo viime kaudella, mutta koronapandemian vuoksi projektia täytyi siirtää eteenpäin.

– Nyt tuli oikea aika aloittaa tämä projekti.

Olemme todella ylpeitä siitä, kuinka paljon motivoituneita nuoria saimme projektiin mukaan.

Henna Hyytiä

Projekti on lähtenyt hyvin käyntiin, ja Hollolan nuorisovaltuusto on tyytyväinen tilanteeseen. Kiitosta ovat myös antaneet mukana olevat kunnanvaltuutetut sekä nuorisovaltuuston vapaa-aikapäällikkö Lassi Puodinketo. Ensimmäinen tapaaminen oli syyskuun puolivälissä, ja nuoria sinne kerääntyi noin 30 henkeä.

– Olemme todella ylpeitä siitä, kuinka paljon motivoituneita nuoria saimme projektiin mukaan, Hyytiä iloitsee.

Tavoitteena simulaattorihankkeessa on, että nuoret saataisiin huomaamaan, kuinka paljon hekin voivat loppupeleissä vaikuttaa kunnalliseen päätöksentekoon. Nuorisovaltuusto toivoo, että osa nuorten ehdostuksista menisi läpi kunnallisella tasolla.

Hyytiä kertoo, että jatkosuunnitelmia ei vielä ole. Ensin seurataan, sujuuko projekti samalla mallilla loppuun saakka. Jatko riippuu myös Hollolan nuorisovaltuuston jäsenistä sekä rahoituksesta, jonka hoitaa Erasmus-hanke.

– Jos nuoret selkeästi innostuvat tästä, jatkoa voi tulla.

Hollolan nuorisovaltuuston ajatuksena on tehdä tekoja suoraan nuorilta nuorille. Valtuusto tapaa joka kuukausi yhdeksän alle 20-vuotiaan voimin. He pyrkivät vaikuttamaan asioihin, jotka koskevat hollolalaisten nuorten arkea.

Kunnanvaltuuston seminaarista juuri saapunut Henna Hyytiä muistuttaa, että nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus kunnanvaltuuston kokouksissa. Hyytiä, toivoo, että nuorisovaltuuston tärkeää toimintaa saataiisin lähivuosina entistä enemmän esille ja nuorten tietoisuuteen.