Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan seurakunnat ovat löytäneet yhteisen sanan – "Meitä yhdistää kristillisen uskon ydinsanoma"

Asikkalassa kristilliset seurakunnat keskittyvät uskon erojen sijaan yhdistäviin asioihin ja yhteisen toiminnan järjestämiseen.

– Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin ja se on ollut hyvin lämpöistä ja arvostavaa. Vuosien saatossa on syntynyt selkeät ystävyyssuhteet. Nyt on tullut viimeisen vuoden aikana vähän uusia mukaan, ja heti on ollut lämpöiset ja hyvät yhteydet. Olen kokenut erittäin antavaksi tämän yhteistyön, sanoo Vääksyn helluntaiseurakunnan seurakuntapastori Petri Mielonen.

– Voin todistaa, koska olen tullut tavallaan nuorena tähän. Minut on otettu hyvin vastaan ja yhdessä on ollut kiva tehdä töitä. Kaikki sujuu mahtavasti, jatkaa Asikkalan metodistiseurakunnan jäsen Pekka Miinin.

– Meitä yhdistää kristillisen uskon ydinsanoma. Meillä on erilaisia näkemyksiä joistakin asioista, jotka eivät ole aivan ytimessä, toteaa Asikkalan luterilaisen seurakunnan seurakuntapastorin sijainen Erkki Suhonen.

Seurakuntien yhteistoiminnalla on pitkät perinteet Asikkalassa.

– Meillä on ollut jo vuosia kuukausittain aamiaispalaveri, missä olemme tavanneet seurakuntien työntekijöitä. Palaverissa olemme aamupäivän yhdessä ja keskustelemme yhteisistä asioista, suunnittelemme yhteisiä tilaisuuksia ja myös rukoilemme yhdessä, Mielonen avaa yhteistoimintaa.

– Jo 80-luvulta olemme olleet yhteistyössä Asikkalan seurakuntien kanssa. Yhtenä osa-alueena on tämä diakoniatyö, joka on viime vuodet ollut hyvin merkityksellistä. Olemme jakaneet eri seurakuntien kautta kunnassa ruokakasseja useille kymmenille viikoittain yhteistyössä Asikkalan Viadian ja muiden järjestöjen kanssa. Se on merkittävä kädenojennus apua tarvitseville, Asikkalan vapaaseurakunnan vastuuhenkilö Pauli Heinonen lisää.

Seurakunnat järjestävät myös kuukausittain kiertäviä Asikkala rukoilee -iltoja eri seurakunnissa.

– Seurakuntalaiset voivat käydä eri seurakuntien tilaisuuksissa. Seurakuntalaiset vierailevat eri seurakunnissa, ja näemme sen rikkautena, Mielonen valaisee yhteistoiminnan kirjoa.

Tuoreimpana yhteistyön tuloksena Asikkalan helluntaiseurakunta, metodistiseurakunta, luterilainen seurakunta ja vapaaseurakunta järjestävät Majataloillan Asikkalan liikuntahallissa perjantaina 4. marraskuuta kello 18 alkaen.

– Kun neljä seurakuntaa tekee yhdessä jotakin, niin seurakuntalaiset saavat paljon enemmän aikaiseksi. Se on todettu esimerkiksi toritapahtumissa ja tässä tulevassa tapahtumassa, Suhonen summaa.

Tapahtumassa esiintymät EtCetera-kuoro ja hengellinen lauluntekijä Pekka Simojoki. Lisäksi Majataloillassa vierailee puhuja Ilkka Puhakka ja tapahtuman avaa Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka.

– Tilaisuus on helposti lähestyttävä, joka tuo iloista mieltä ja yhdessäoloa. Se on ilmainen tapahtuma. Mitä näitä ympäri Suomea on ollut, niin tilaisuudet ovat olleet usein täynnä, Mielonen kertoo.

– Ilta toteutetaan Se löytyi -teemalla. Se on ollut iso kampanja Suomessa, jossa on mukana lähes 400 eri kristillistä seurakuntaa ja järjestöä. Sitä kautta olemme halunneet haastaa vähän Suomen kansaa etsimään hengellisiä asioita ja arvoja, jatkaa Mielonen.