Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteiskoulun Vyk Gun -musikaali sai siivet

Vääksyn yhteiskoulussa valmistui jo yhdeksäs musiikkinäytelmä.

Vääksyn yhteiskoulun Vyk Gun -musikaali mukailee vapaasti tunnettua Top Gun -elokuvaa, onhan lukiossa ilmailulinja ja aihe ajankohtainen nyt, kun elokuvan jatko-osa on pyörinyt teattereissa.

Musikaalin käsikirjoitus on tehty omasta takaa, ja siitä sekä ohjauksesta ja mentoroinnista vastaa äidinkielenopettaja Teresa Rautapää. Musiikinopettaja Olli Väisänen vastaa puolestaan musiikista ja tekniikasta. Kyseessä on jo Väisäsen yhdeksäs rutistus ja Rautapäälläkin on jo aiemmin viisi valmistunutta esitystä.

– Musikaali vaatii paljon, mutta tähän tekemiseen jää koukkuun. Työtä on tehty talkoohengessä, eikä työtunteja ole laskettu. On aina mahtavaa nähdä prosessi ja miten oppilaat saavat tästä onnistumisen kokemuksia, Rautapää tiivistää.

Kokonaisuudessaan produktioon osallistuu soittajat mukaan lukien nelisenkymmentä oppilasta. Kaikki halukkaat ovat päässeet mukaan. Suurin osa soittajista tekee tosin muutenkin yhteistyötä koulun bändissä ja esiintyy koulun juhlissa. Kyseessä on kokonaisuudessaan iso satsaus sekä opiskelijoilta että opettajilta.

Musikaaliin valitut biisit liittyvät kaikki ilmailuun, lentämiseen tai taivaaseen.

– Olen seurannut sivusta, kuinka lukiolaisilla on ollut raskasta. Tässä musikaalissa he pääsevät näyttämään taitojaan ja ylittämään itsensä. Tämä on kokonaisuudessaan kasvutarina, Väisänen tiivistää.

Mathieu Peru, Heidi Taavila ja Taneli Hindström ovat kaikki keskeisissä rooleissa musikaalissa. Heidi on osallistunut myös käsikirjoittamiseen ja bassot hallitseva Taneli on laajemminkin mukana bänditouhuissa.

– Tässä musikaalin teossa kaikkien on välttämätöntä tehdä yhdessä hommia, ja kaikki oppivat uutta sekä näkevät miten prosessi etenee, opiskelijat toteavat.

Musikaalin näytökset ovat keskiviikkona 9.11. ja torstaina 10.11. kello 18.