Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljälle Asikkalan maantielle tuli voimaan liikenteen painorajoitus

Painorajoituksille on tarvetta, koska märkä keli on pehmentänyt sorateitä ja heikentänyt niiden kulkukelpoisuutta.

Asikkalassa Uitontielle (maantie 14149) on asetettu 12 tonnin painorajoitus välillä Kopsuontie-Päijänne kelirikon vuoksi.

Tielle joudutaan asettamaan painorajoitus tien vaurioitumisen ehkäisemiseksi, jotta kulkukelpoisuus voidaan turvata välttämättömiin kuljetuksiin.

12 tonnin painorajoituksia on myös Särkijärventiellä (maantie 14151) ja Kalkkinen-Kuoppainkulmalla (maantie 14152). Lisäksi Kirkkotiellä (maantie 3141) on 30 tonnin painorajoitus.

Sorateillä on pintakelirikkoa erityisesti Sysmän eteläpuolella välillä Nikkaroinen-Kukkolanmäki.

Liikenteen painorajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Märkä keli pehmentää sorateitä ja heikentää niiden kulkukelpoisuutta.

– Arviota [rajoitusten kestosta] on mahdotonta antaa, koska se riippuu käytännöstä sääoloista. Tilanne ei oletettavasti helpota ennen kelien kuivumista ja kylmenemistä, siten että rajoitus päästäisiin poistamaan, Kaakkois-Suomen ely-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama toteaa rajoitusten kestosta.

Rajoitus ei koske hälytys- ja tienpitoajoneuvoja, linja-autoja reittiliikenteessä, maidon, säännöllisen energiahuollon, teuraseläinten, eläinrehun, siemenviljan, polttoaineiden ja talousjätteiden kuljetuksia, kevätkylvöihin liittyvien raskaiden maatalouskoneiden siirtoja, tilakohtaista lietelannan ajoa, kauppojen päivittäistavarakuljetuksia tai myymäläautoliikennettä.

Pakottavissa tapauksissa Uudenmaan ely-keskus voi myöntää tilapäisiä kuljetuslupia.

Lupaa voi hakea kirjallisesti Uudenmaan ely-keskuksesta. Lupaan liittyvää neuvontaa saa asiakaspalvelunumerosta 0206 90 300 (arkisin kello 9–15). Ajankohtaista tietoa liikenteen painorajoituksista on Liikenneviraston internet-sivuilla: www.liikennevirasto.fi.

Ilmastonmuutoksen myötä kelirikkoa esiintyy nykyään kevään lisäksi myös syksyisin.

Kelirikkoa esiintyy nykyään kevään lisäksi myös syksyisin.

Märkä keli pehmentää sorateitä ja heikentää niiden kulkukelpoisuutta.

Pintakelirikossa kulutuskerros ei pääse kuivumaan ja hienoainesta nousee pintaan.

Tällöin soratien pinta saattaa velliintyä ja siihen muodostuu uria.