Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolan Aurinkolinnalaisilla hulppeat puitteet

Aurinkolinna valittiin Päijät-Hämeen parhaaksi taloyhtiöksi.

Päijät-Hämeen paras taloyhtiö valittiin ensimmäistä kertaa Päijät-Hämeen Taloyhtiöpäivässä marraskuun alussa. Kolmivaiheisen kilpailun teemana oli yhteisöllisyys taloyhtiössä. Kiinteistöliitto Päijät-Häme ry valitsi esikarsinnassa kilpailuesitysten pohjalta viisi parasta taloyhtiötä yleisöäänestykseen, mistä kolme parasta selviytyi lopulliseen kilpailuraadin arviointiin.

Nastolan Aurinkolinnan taloyhtiö As. Oy Nastolan Aurinkola sai yleisöäänestyksessä ylivoimaisen äänienemmistön, ja myös raati yhtyi yleisön mielipiteeseen.

Nastolan Aurinkolinnan palkinnon pokkasivat luovutustilaisuudessa taloyhtiön hallituksen jäsen Matti Pietilä sekä isännöitsijä Päivi Haili Retta Isännöinnistä.

Rakennuksen pitkä ja mielenkiintoinen historia yhdistää taloyhtiön väkeä.

Taloyhtiön hallituksen jäsen Matti Pietilä

Pietilä kertoo tiedotteessa, että Aurinkolinnassa yhteisöllisyys rakentuu erityisesti yhteisestä tekemisestä sekä rakennuksen tiloista ja palveluista, jotka mahdollistavat niin yhteiset aktiviteetit kuin satunnaisetkin naapurien kohtaamiset.

– Myös rakennuksen pitkä ja mielenkiintoinen historia yhdistää taloyhtiön väkeä, johon viitataan mieluiten ”aurinkolinnalaisina” osakkaiden tai asukkaiden sijaan, Matti Pietilä mainitsee.

Aurinkolinnan palveluista suosituimpia ovat olleet elokuvateatteritila, Postin pakettiautomaatti sekä laajan varustelutason kuntosali, jota myös naapureiden on mahdollista hyödyntää. Kesäaikaan grilli- ja pergola-alue on kovassa käytössä, ja taloyhtiön pihalta löytyy myös oma pelikenttä.

Lisäksi Aurinkolinnalta löytyy muun muassa hierojan palvelut, vierashuoneeksi varattava miniyksiö, lasten leikkipaikka, kirjanlainauspiste sekä oma hunajatuotanto. Kaikki aurinkolinnalaiset ovat tervetulleita ideoimaan uusia palveluita ja yhteistä tekemistä.

Aurinkolinnassa yhteisöllisyyttä tuetaan myös tekniikan ja viestinnän keinoin. Siinä apuna toimivat Aurinkolinnan kotisivut, kosketusnäytölliset porrasnäytöt, oma uutiskirje, aurinkolinnalaisten yhteiset Facebook-sivut sekä erilaiset pikaviestiryhmät esimerkiksi kutsujen järjestämiseen.

Aurinkolinnalla yhteisöllisyys nähdään myös laajempana asiana, ja rakennukseen sekä sen historiaan onkin voinut viime vuosina tutustua muun muassa Nastolan kunnantalolla ja kirjastolla pidetyissä tilaisuuksissa, avointen ovien päivässä sekä eri ryhmille pidetyillä esittelykierroksilla. Kaikella tällä taloyhtiö pyrkii vahvistamaan paikallisylpeyttä omasta kaupungistaan ja asuinalueestaan.